دلایل خیانت زنان و مردان در رابطه

دلایل خیانت زنان و مردان در رابطه + چرا همسرم خیانت می کند

چرا همسرم خیانت می کند

در رابطه ای که خیانت پیش می آید، معمولاً یک طرف در رابطه مقصر واقع می شود اما آیا فقط فردی که خیانت کرده است، در ایجاد خیانت دخیل بوده است؟

یا فقط یک طرف رابطه، دلیل خیانت همسر است؟

به راستی دلایل خیانت زنان و مردان در رابطه کدامند؟ چرا در یک رابطه با خیانت درگیر می شویم؟

در این مقاله قصد داریم به دلایل خیانت زنان و مردان در رابطه بپردازیم.

دلایل خیانت زنان و مردان در رابطه کدامند

عوامل سبب ساز در بروز خیانت یا دلایل خیانت مردان و زنان در رابطه را به چهار دسته؛ دلایل مربوط با فرد آسیب دیده، دلایل مربوط به فرد فرد خیانتکار، دلایل مربوط با رابطه زناشویی و دلایل بیرونی،  تقسیم بندی کرده اند.

 

دلایل خیانت زنان و مردان در رابطه کدامند

دلایل خیانت مربوط به فرد آسیب دیده

دلایل و عوامل زیادی در فرد آسیب دیده می تواند موجب خیانت همسر شود.

این دلایل خیانت زنان و مردان عبارتند از

  • ابتلا به بیماری های روان پزشکی،
  • ابتلا به بیماری های جسمی شدید،
  • اعتیاد،
  • اختلالات و برخی ویژگی های شخصیتی مانند شک،
  • وابستگی و هم وابستگی،
  • کنترل،
  • سلطه جویی،
  • مشکلات جنسی و شهوت،
  • عدم احساس ارزشمندی،
  • باورهای منفی و رفتارهای نامناسب نسبت به همسر.

دلایل خیانت مربوط به فرد خیانت کار

ویژگی های شخصیتی (اختلال شخصیت نمایشی، ضداجتماعی، خودشیفته و…)، مشکلات روان پزشکی (اختلال دوقطبی، ناتوانی در کنترل تکانه)، اعتیاد، بیماری و مشکلات جنسی و شهوت، درآمد بالا، جذابیت های ظاهری و جنسی، عدم پایبندی به تعهدات زناشویی، سطح اخلاقی پایین، باورهای فرهنگی (مانند این باور که مرد می تواند و این حق را دارد که با چند زن در ارتباط باشد) و باورهای متفاوت مذهبی؛ می توانند از دیگر دلایل خیانت همسر باشند.

بیماری های روان پزشکی مانند افسردگی، اعتیاد همسر، اختلالات روانی، بدبینی و ناتوانی در کنترل تکانه نیز می توانند همسر را به سمت خیانت سوق دهند. به علاوه ابتلا به بیماری های روان پزشکی شدید ( مانند اختلال دوقطبی که فرد در مرحله ای دچار افزایش میل جنسی می شود)؛

اعتیاد به مواد محرک مانند آمفتامین، کوکائین، شیشه و…تمایل جنسی بالا، جذابیت ظاهری که سبب می شود فرد در هر مجلسی به چشم بیاید، فاصله سنی زیاد با همسر، جذابیت بیشتر داشتن در مقایسه با همسر، رفاه اقتصادی فرد، تلافی و انتقام از همسر به دلیل خیانت و بی وفایی، طلاق عاطفی، تمایل به طلاق قانونی اما مخالفت همسر از آن و… مشکلات مربوط با نقش و وظیفه و الگوگیری از والدین یا بستگان نزدیک، همگی راه را برای خیانت هموار می کنند.

دلایل بیرونی خیانت

دلایل بیرونی خیانت همسر مانند:

  • مشکلات مالی (فقدان درآمد، درآمد ناکافی یا مشکلات مربوط با هزینه کردن)،
  • مشکلات رفتاری،تحصیلی و روانی فرزندان و اختلاف بر سر چگونگی تربیت آنها،
  • مشکلات مربوط به محیط کار و دوری راه،
  • مشکل با همکاران، ساعت کار طولانی، دور بودن از هم،
  • محل زندگی، نوع منزل مسکونی،
  • مشکلات مربوط به خانواده های دو طرف و مسائل مربوط به خانواده های دو طرف و مسائل مربوط به مالکیت اموال
  • و…

همگی می توانند در بروز خیانت در رابطه و زندگی زناشویی دخالت داشته باشند.

وجود برخی شبکه های ناسالم ماهواره ای و تمایل زوج به مشاهده فیلم و برنامه های آموزشی که به تبلیغ روابط عاطفی و جنسی بی بند و بار و بدون تعهد می پردازند، جدا از اینکه نوعی تهاجم فرهنگی محسوب می شوند و باعث سست شدن ارزش های اخلاقی، دینی و سنتی می گردند، می توانند فرد را به سمت زیر پا گذاشتن اصول و ارزش های اخلاقی و تعهد زناشویی سوق دهند.

بزرگ ترین دستاورد منفی تاثیرپذیری از سایت ها و شبکه های ماهواره ای ناسالم، کاهش یا از بین رفتن قبح عمل خیانت و پیمان شکنی نسبت به همسر است.

دلایل خیانت زنان و مردان مربوط به روابط زناشویی

روابط زناشویی پر تعارض و آشفته و یا فقدان روابط زناشویی رضایت بخش می تواند یکی از دلایل  خیانت زنان و مردان باشد. فقدان صمیمیت، طلاق عاطفی، مشکلات جنسی، تفاوت های فرهنگی و مذهبی، مشکلات مربوط به مرز، تعارض های حل نشده گذشته، ابهام در نقش ها، ناتوانی در درک و همدلی با یکدیگر، مشکلات ارتباطی و مشکلات روزمره زندگی از دیگر دلایل آن به شمار می روند.

 

دلایل خیانت زنان و مردان مربوط به روابط زناشویی

فقدان صمیمیت عاطفی: فقدان صمیمیت و نزدیکی عاطفی دلایل زیادی دارد از جمله طلاق عاطفی، فقدان مهارت ها و مشکلات شخصیتی (مانند اختلال شخصیت وسواسی، اسکیزوئید، اختلال شخصیت پارانوئید)، افسردگی، اعتیاد، بیکاری، سن بالا، رفتارهای پرخاشگرانه و… همگی می توانند در بروز خیانت همسر موثر باشد.

تفاوت های فرهنگی و مذهبی: تفاوت های فرهنگی و مذهبی بین یک زوج می تواند مانع از شکل گیری احساس صمیمیت و تعلق گردد و یا دلیل بروز تعارض و تنش در روابط زناشویی شود.

مشکلات جنسی:  ناتوانی جنسی، شهوت، تمایل به رابطه جنسی به شیوه ای غیر معمول و مواردی این چنینی همگی در خیانت نقش دارند و از دلایل خیانت زنان و مردان در رابطه محسوب می شوند.

کشمکش های حل نشده گذشته: مشکلات حل نشده گذشته می توانند (کار ناتمامی) ایجاد کنند و به دنبال بروز کوچکترین مشکلی سر برآورند و موجب مشاجره شدید و حتی بحران در زندگی زناشویی شوند.

زوجی را در نظر بگیرید که به دلیل کدورت ناشی از نارضایتی خرید عروسی و… به دنبال کوچکترین تعارضی به شدت عصبانی می شوند و مسائل مربوط به گذشته را مجدداً پیش می کشند و بحران ایجاد می کنند.

مشکلات مربوط به مرز: مشکلات مربوط به مرز، به مرز درون خانوادگی یا مرز برون خانوادگی اشاره دارد. مرز درون خانوادگی به این معناست که والدین نمی توانند مرز مشخصی بین خود و فرزندان ایجاد کنند و هر گونه تنشی از سوی فرزندان، رابطه ی والدین را تحت تاثیر قرار می دهد.

به علاوه مثلث سازی (نزدیکی بیش از حد یکی از والدین به فرزندان، دور شدن یا دور نگه داشتن والد دیگر) شکل دیگری از تداخل مرزها در خانواده است. مثلث سازی می تواند با یارکشی در خانواده همراه باشد.

اختلال در مرزهای برون خانوادگی نیز به دخالت خانوده ها، دوستان و بستگان در امور داخلی زناشویی اشاره دارد و اغلب اسباب درگیری و تنش بیشتر را فراهم می آورد.

چگونگی ابراز هیجان ها: نحوه و چگونگی ابراز هیجان ها عامل دیگری برای بروز تنش و اختلاف بین یک زوج است، این عامل به ویژه زمانی در خیانت همسر تعیین کننده است که یکی از زوج ها برون گرا و دیگری بسیار درون گراست و یا یکی از طرفین آزادانه احساسات خود را برون ریزی می کند در حالی که دیگری احساسات خود را فرونشانی می کند و بسیار تودار و خوددار است و یا حاضر نیست نسبت به همسرش ابراز علاقه کند.

طلاق عاطفی: طلاق عاطفی یا سردی هیجانی یک زوج نسبت به هم می تواند یکی از دلایل خیانت زنان و مردان و همچنین عاملی برای بروز تنش باشد.

مشکلات روزانه: مشکلات جزئی روزانه مانند کار در منزل، خرید و پرداخت قسط و.. می توانند، دردسرساز شوند، به ویژه اگر یکی از طرفین از تحمل کافی برخوردار نباشد و دیگری نیز تحریک پذیر باشد. هر دو عامل در بستر فقدان مهارت های زندگی، راه را برای تعارض های بیشتر و رفتارهای پرخاشگرانه شدیدتر هموار می کنند.

باورها و تله ها یا طرحواره ها: باورهای فرد نسبت به خود و دیگران در سال های اولیه ی زندگی شکل می گیرند. باورها و طرح واره های منفی و ناکارآمد بر شیوه زندگی فرد و انتخاب های عمده او مانند انتخاب همسر و  همچنین بروز خیانت در رابطه تاثیر می گذارند و به این ترتیب تقویت می شوند و ادامه پیدا می کنند.

الگوهای رفتاری خاص مانند اجتناب، تاییدطلبی و جبران افراطی همگی می توانند بر چگونگی ارتباط زوج ها نسبت به هم در رابطه زناشویی تاثیرگذار باشند. در مواردی نیز افراد با رفتارهای خود که تحت تاثیر باورهای آنهاست همسرشان را به سمت خیانت در رابطه سوق می دهند.

مشکلات جنسی: کنجکاوی جنسی، اعتیاد به رابطه جنسی، ملال و خستگی از زندگی زناشویی، بیماری های جنسی، تنوع طلبی، اعتیاد جنسی و شهوت یا تمایل وسواس گونه به برقراری رابطه جنسی مکرر با افرادی در خارج از چارچوب زناشویی به منزله یک مشکل و اختلال است که می تواند با باورهای منفی فرد نسبت به خود (مانند مفید نبودن) و یا راهبردهای مقابله ای ناکارآمد در رویارویی با بحران ها همراه باشد.

این نوع روابط جنسی ابزاری برای تخلیه تنش های روانی و درونی به شمار می روند اما این باور غلطی است و این نوع روابط با احساس یا هیجان همراه نیستند اما چنین رفتارهایی می تواند تنش زا باشد و روابط زناشویی را به بحران بکشد. مشکلات جنسی هم یکی دیگر از دلایل خیانت زنان و مردان در رابطه است.

ملال و خستگی از زندگی رناشویی: ملال و خستگی از زندگی زناشویی می تواند محرکی برای هیجان خواهی باشد.

تنوع طلبی: تنوع طلبی و تمایل در جهت کسب تجارب جنسی و لذت بیشتر، می توانند برانگیزاننده خیانت باشند.

ارتقای مالی و اجتماعی: ارتقای مالی و ترفیع موقعیت اجتماعی، در صورتی که فرد زمینه لازم برای خیانت همسر را داشته باشد، می تواند به عنوان عامل زمینه ساز خیانت مطرح شود.

رفتار دفاعی: خیانت نسبت به همسر می تواند برون ریزی هیجان های خشم، آزردگی فرد نسبت به همسر کنترل کننده، سلطه جو و خودخواه باشد. در این موارد، افراد خشم خود را با خیانت نسبت به همسر جا به جا می کنند.

خشم و آزردگی: خیانت نسبت به همسر می تواند برون فکنی آزردگی و خشم درونی فرد نسبت به همسرش باشد.

پایان بخشیدن به ازدواجی ناخواسته: برخی از زوج ها به این دلیل که خواهان پایان یافتن یک ازدواجی ناخواسته اند نسبت به هم خیانت می کنند.

مقایسه و تقلید: مقایسه خود با دیگران و رقابت با دوستانی که سعی دارند در خیانت به همسر از یکدیگر پیشی گیرند برای مثال فرد به خود می گوید (همه دوستانم با وجود تاهل، دوست دختر یا دوست پسر دارند چرا من نداشته باشم مگر من از آنها کمترم.) که این مورد به دلیل عدم احساس ارزشمندی است.

نتیجه:

بنابراین آگاهی از دلایل خیانت زنان و مردان در رابطه کمک می کند، تا به نقش خود در بروز خیانت پی ببرید و از کاستی و نقایص خود آگاه شوید و دیدگاه منطقی تری نسبت به خود و همسرتان بیابید.

همچنین آگاهی از نقش عوامل آشکار و پنهانی که در بروز خیانت دخالت دارند، امکان تغییرات رفتاری را در شما افزایش می دهد و این کار، راه بخشش خود و دیگری را در خیانت هموار می کند.

120 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *