ذهن عاطفی چیست

ذهن عاطفی چیست؟

ذهن عاطفی چیست؟

عاطفه ما را متوجه چیزی می کند که ممکن است به نحوی موجب آسیب رسانی به ما شود همچنین به ما درباره چیزی که احتمالاً اشتباه است هشدار می دهد و یا اینکه ما را به سمت چیزی که برای ما خوشایند می باشد سوق خواهد داد این ذهن عاطفی ماست که ما را به سمتی سوق می دهد که با دیدن زیبایی غروب خورشید در یک مسیر متوقف شویم و یا با توالی ساده ای از نت های موسیقی یا کلمات اشک بریزیم.

مطالعات متوالی، این مطلب را تصدیق می کند که شخصیت و قالب ذهنی عاطفی ما، تاثیر عمیقی بر وقایعی که در هر مرحله از زندگی تجربه می کنیم می گذارند (رجوع؛ مقاله ترس) ذهن عاطفی، فقط بر روی آنچه که بدان توجه می کنیم تاثیر گذار نیست، بلکه در تعیین آنچه که به یاد می آوریم نیز موثر است.

سرفصل ها:

جهت دهی ذهن عاطفی

ذهن عاطفی، دراصل میل به خوش بینی دارد چرا که مهر ورزی، کمک کردن به دیگران، ایثار، گذشت و همه و همه… از آن ریشه می گیرد و زمانی ذهن عاطفی تغییر جهت می دهد که در مسیر اتقاقات ناخوشایند زندگی قرارمی گیرد.

 عامل تاثیر گذار بر ذهن عاطفی

پیش داوری تثبیت شده

مثالی در مورد اینکه چگونه پیش داوری هایی به عنوان مواد خام ذهن عاطفی می توانند عقاید را شکل دهند وجود دارد. به عنوان مثال اگر معتقد باشیم خانم ها رانندگی بهتری از آقایان دارند بنابراین با تمرکز روی موارد زیاد رانندگی خانم ها این باور را تایید می کنند و مهر تایید بر آن خواهند زد.

 

پیش داوری تثبیت شده

 

صداقت

صداقت نسبت به یکدیگر باعث می شود که ذهن عاطفی افراد به سمت حسن اعتماد پیش رود و زمینه را جهت داشتن فضایی آرام و دلنشین هموار سازد.

 

ایجاد محیط شاد

ایجاد شادی، یادآور سلسه مراتبی از خاطرات به نسبت خوب در ما خواهد شد که ذهن عاطفی ما را به سمت خوش بینی سوق خواهد داد.

کاهش هرگونه استرس و فشار

هرگونه کاهش استرس وفشار با انجام فعالیت هایی چون مدیتیشن، یوگا  و… می تواند باعث تقویت حس خوش بینی شود. (رجوع: مقاله ی  استرس چیست)

توکل بر خداوند

می توان با اتکا به نیروی متعال خداوند ، از افکار مزاحم و پلید دوری جست و به او توکل نمود.

 

توکل بر خداوند

 

فرآیند حادثه (از لحظه وقوع تا خاتمه)

ذهن عاطفی در فرآیند حادثه هایی چون: ترس از مرگ (رجوع:مقاله ی ترس چیست؟)، غم از دست دادن عزیزان، از دست دادن شغل، نگرانی در مورد آینده فرزند و… دستخوش تغییراتی می گردد. سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که “چه عواملی موثر” در فرآیند یک رخداد (از لحظه شروع تا خاتمه)  هستند و روند آن چگونه خواهد بود؟ پاسخ : قلب، زمان و مغز

 

شروع  این فرآیند حادثه، با بالارفتن ضربان قلب (فیزیکی) و احساسی خود به اوج می رسد و بعد از آن، اهمیت و نقش زمان در این راستا و در نهایت با بخشی از عواطف مغزی (عملکرد قسمتی ازناحیه هیپوکامپ-ناحیه مربوط به فراموشی) شدت و میزان حادثه کم رنگ و کم رنگ تر خواهد شد.

نتیجه

بعضی از مسائل و مشکلات زندگی قطعاً به ذهن عاطفی رسوخ خواهد نمود پس می توان از آنها به عنوان تهدیدی در برابر فرصت استفاده نمود و با آگاهی هرچه بیشتر از مسائل و تأثیری که می گذارند می توان در بقاء یک ذهن عاطفی سالم گام برداشت.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *