آموزش کوچینگ

آموزش کوچینگ

در این مقاله قصد داریم به مبحث آموزش کوچینگ بپردازیم:

افرادی وجود دارند که وقتی با حوزه ی کوچینگ آشنا می شوند تمایلشان بر این است که خودشان تبدیل به یک کوچ شوند. معمولاً در ابتدای مسیر کوچینگ و به عنوان یک فرد تازه کار سوال های زیادی دارند و مایلند بدانند از کجا باید شروع کنند، چگونه و کجا آموزش ببینند، چه مهارت هایی را به صورت کلیدی در کوچ و کوچینگ نیاز دارند و…

سرفصل ها

  • آیا دانش کوچینگ از شما یک کوچ می سازد؟
  • مهارت های مهم در کوچینگ
  • چگونه مهارت ارائه ی بازخورد را در کوچینگ به کار بریم؟

آیا دانش کوچینگ از شما یک کوچ می سازد

آموزش و کسب دانش در خصوص کوچینگ اولین قدم در کسب مهارت کوچینگ است. اما به هیچ وجه کسب دانش، از فرد یک کوچ نمی سازد. ماهر شدن در کوچینگ نیاز به تمرین دارد.

این کار دقیقاً شبیه فراگیری شنا است. فردی که می خواهد شنا کردن بیاموزد و در آن ماهر شود نیاز کمی به آموزش دارد ولی احتیاج به تمرین و ممارست زیادی دارد تا بتواند در این کار مهارت لازم را کسب کند.

 

آیا دانش کوچینگ از شما یک کوچ می سازد

مهارت های مهم کوچینگ

به طور کلی مهارت های مهم کوچینگ را می توان به شرح زیر طبقه بندی کرد:

مهارت های مشاهده

مدیری که می خواهد کوچینگ کند، باید قادر به رصد کردن عملکرد کارمند بر مبنای اهداف و انتظاراتی که از قبل تعریف شده است باشد.

کوچ قبل از اینکه عملکرد کارمند را به طور رسمی ارزیابی کند باید نقاطی را که کارمند می تواند عملکرد خود را بهبود و ظرفیتش را توسعه دهد، شناسایی کند و اقداماتی را به منظور کمک به آن کارمند، مد نظر قرار دهد.

بعضی از اطلاعات را به وسیله مشاهده مستقیم می توان به دست آورد. مثلاً نحوه ی شرکت در یک جلسه یا نحوه ی ارائه مطلب، یا روابط یک کارمند با دیگر کارمندان بعضی از اطلاعات را کوچ می تواند از سایر طرق مانند مطالعه گزارش هایی که کارمند تهیه کرده است یا از طریق ابزارهای کنترلی مانند بودجه ای که هزینه شده است به دست آورد.

مهارت های تحلیلی

کوچ باید دارای دو نوع مهارت تحلیلی باشد. او باید قادر باشد نقاطی را که در آن کارمند می تواند عملکردش را بهبود داده و خودش را توسعه دهد شناسایی کند و باید بتواند تعیین کند که در چه زمانی کوچینگ اقدامی است که می تواند به کارمند یا مراجع کمک کند تا عملکردش را بهبود دهد.

مهارت های مصاحبه

شاید بهتر باشد این مهارت را به دو مهارت سوال کردن و مهارت گوش دادن فعال تفکیک کرد. یک کوچ باید قادر باشد از کارمند به طریقی صحیح سوال های درستی بپرسد سپس به طور فعال گوش کند. یک کوچ در مصاحبه ی خود سوال های گوناگونی مطرح می کند.

مهارت های ارائه ی بازخورد

توانایی ارائه ی بازخورد یکی دیگر از مهارت های مهم کوچ یا مربی است. اگر بازخوردی که کوچ به فراگیر می دهد. منجر به مقاومت، عصبانیت، ترس و قطع شدن ارتباط شود مطمئناً بازخورد به طور مؤثر ارائه نشده و چنین بازخوردی تغییر مطلوبی در رفتار فراگیر به وجود نمی آورد.

مهارت سؤال کردن

سوال کردن پایه و اساس کوچینگ را تشکیل می دهد. یکی از مهارت هایی است که در واقع دارایی و همه چیز کوچ محسوب می شود.

اساساً دو نوع سوال وجود دارد. یک نوع سوال هایی که هدف آن جمع آوری اطلاعات است و کوچ با طرح آنها به اطلاعات مفیدی در مورد شناخت موقعیت و مسئله می رسد.

نوع دوم سوال هایی هستند که توانایی یادگیری و قدرت درک و تفکر سوال شونده را تقویت می کند و باعث می شود او به تفکر عمیق برود. سوال نوع دوم قدرتمندتر و تفکر برانگیزتر هستند.

مهارت گوش دادن فعال

گوش دادن واقعی یا گوش دادن فعال یکی از مهارت های مهم است که برای مدیرانی که می خواهند کوچینگ  کنند ضرورتی انکار ناپذیر است.

گوش دادن فعال یعنی گوش دادن برای یک مقصود خاص و آن بیشتر و فراتر از شنیدن یعنی عمل دریافت صوت است.

گوش دادن فعال روش خوبی برای ایجاد تغییر در افراد است. برخلاف این گفته که گوش دادن کاری انفعالی است تحقیقات قبلی نشان داده که گوش دادن یکی از مؤثرترین عوامل در تغییر افراد و توسعه گروه است.

گوش دادن موجب تغییر در نگرش افراد به خود و دیگری می شود. فردی که به خوبی و به طور فعال گوش می دهد بلوغ هیجانی پیدا می کند، به تجربه دیگران توجه می کند. مقاومت و سرسختی کمتری از خود نشان می دهد و دموکرات تر می شود.

 

مهارت گوش دادن فعال

چگونه مهارت ارائه ی بازخورد را در کوچینگ به کار ببریم

چند نکته در خصوص مهارت ارائه ی بازخورد؛

  • وقتی رفتاری را مدنظر دارید مشخص و واضح به آن اشاره کنید.
  • زمانی که برای بازخورد دادن در نظر دارید، مشخص باشد. قبل از عمل توصیه کنید و بلافاصله بعد از عمل بازخورد مثبت بدهید.
  • از قضاوت و برچسب زدن بپرهیزید برای این کار موضوع را تشریح کنید نه ارزیابی.
  • روی رفتاری تمرکز کنید که دریافت کننده ی بازخورد بتواند آن را انجام دهد.
  • برای کاهش مقاومت و حالت تدافعی دریافت کننده، به جای کلمه ی (شما) از کلمه ی (من) استفاده کنید.
  • بررسی کنید تا مطمئن شوید پیام شما به طور واضح به دریافت کننده رسیده است.
  • در آرامش، بدون هیجان در کلمات، صوت و حرکات بدن بازخورد بدهید.

نتیجه:

پس بنابر آن چه گفته شد اولین قدم در کسب مهارت کوچینگ، آموزش و کسب دانش است اما دانش و آموزش به تنهایی از شما یک کوچ نمی سازد. به عبارتی علاوه بر آموزش و کسب دانش، تمرین و ممارست لازم است تا در کوچینگ مهارت های لازم به دست آید و بتوانید به یک کوچ حرفه ای و موفق تبدیل شوید.

از مهارت های مهم کوچینگ عبارتند از؛ مهارت های مشاهده، مهارت های تحلیلی، مهارت های مصاحبه، مهارت های ارائه ی بازخورد، مهارت سؤال کردن، مهارت گوش دادن فعال در زمینه ی کوچینگ و تبدیل به یک کوچ شدن نیاز است این مهارت های مهم و کلیدی پرورش و تقویت شوند و به حیطه ی عمل درآیند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از

185 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
3 ماه قبل

😍❤️چه عالی

3 ماه قبل

کارتون درسته

3 ماه قبل

کیف کردم از مقاله های زیباتون

3 ماه قبل

زندگی حرفه ای با تیم حقیقی

3 ماه قبل

همیشه حرفاتون پراز درس و مفهومه