سایه و فرافکنی چیست؟
طبق تجربیات و مطالعات موردی در زمینه ی خودشناسی، همه ی ما انسان ها دارای نقاط ضعفی هستیم که اعتراف کردن به آنها برایمان سخت است و هر چه قدر در اعتراف و پذیرش پیش رونده باشیم، ضعف های ما پررنگ تر می شوند.
هیچ انسانی نیست که ضعف نداشته باشد یا رفتار نادرست نداشته باشد اما موردی که وجود دارد این است که ممکن است روزی متوجه شوی، از طرف دیگران در مورد یک ویژگی خاص یا حتی ویژگی های دیگر، زیاد مورد انتقاد قرار می گیری، چیزی که خودت توانایی پذیرش و قبول آن را نداری و ناراحت می شوی و از یک طرف دیگر هم، در داشتن این ویژگی دچار شک می شوی و این فکر در ذهنت روشن می شود که شاید واقعاً دارای این ویژگی باشی به عبارتی، دچار یک به هم ریختگی روانی و احساسات متضاد می شوی.
با کوچک ترین انتقادی از طرف دیگران، حالت بد می شود و به هم می ریزی و این نشانه ای از ضعف هست، خب چه کنی؟
شجاعت برای پذیرش ضعف ها و ویژگی های درونی، تو را از این تضاد و آشفتگی رها می کند.
آیا این قسمت های تاریک یا سایه های شخصیتی ما غیرطبیعی و بد هستند یا ما آنها را بد و زشت می پنداریم و به رفتارهای ناهنجار تبدیلشان می کنیم؟
تعریف می کرد: “نمی دانم چه اتفاقی افتاد!! اما به طور ناخودآگاه، عمل و رفتاری را انجام دادم که در آن لحظه گویی خودم نبودم، به بیان ساده تر خودم را نشناختم، مثل سایه ای از خودم بودم که با دیدنش ترسیدم.”
به نظر شما چه عامل یا عواملی، مسبب رفتار و عملکرد ناخودآگاه در فرد می شود؟
سایه و فرافکنی چیست و چه ارتباطی با این موضوعاتی که گفته شد دارد؟
شناخت سایه و فرافکنی، به شما در رسیدن به یکپارچگی و همچنین رهایی از تضاد و آشفتگی کمک می کند.
اگر از حال بد خود و ضعف هایتان خسته شدید، با آگاهی از سایه و فرافکنی می توانید ضعف هایتان را تصحیح و در نتیجه برنده بودن و قدرت را زندگی کنید.
قدرت، برنده بودن و آرامش، در دل پذیرش خود واقعی تان صورت می گیرد، زمانی که دیگر از خود فرار نمی کنید یعنی یک برنده هستید و قدم های زیادی از دیگرانی که آگاهی ندارند، متمایز می شوید.
💎🎁بیشتر بخوانید: ناخودآگاه جمعی در سفر درونی🎁💎
در این مقاله قصد داریم به توضیح و شفاف سازی بخش هایی از ناخودآگاه شخصی، تحت عنوان سایه و فرافکنی، جهت پیمودن سفر درونی و کشف خود، بپردازیم.
سایه به چه معناست و مفهوم آن چیست؟
“سایه” در بخش ناخودآگاه روان قرار گرفته و عبارت است از برخی از ویژگی های شخصیتی که شامل نقاط ضعف و سایر جنبه های شخصیتی است که فرد نمی تواند به داشتن آنها اعتراف کند.
هر شخصی دارای یک سایه است. هر چه ما کمتر از وجود آن آگاه باشیم، سایه تیره تر و پابرجاتر خواهد شد؛ زیرا موضوعات روانی واپس زده شده، هیچ گاه نمی توانند تصحیح شوند.
سایه، غالباً به ویژگی های شخصیتی گفته می شود که فرد، خود آنها را تشخیص نمی دهد ولی این ویژگی ها، همواره نقصان و یا نقطه ضعف محسوب نمی شوند و ممکن است وجوه قدرتمندی از روان ما باشند که “من” یا “ایگو” به آن ها به عنوان تابو نگاه می کند.
یعنی می تواند یک ویژگی، مثبت باشد اما طبق باورها و الگوهای شما، بد تفسیر و تعبیر شده است و جزئی از سایه های شخصیتی شما می شود.به طور مثال؛ ابراز وجود یک ویژگی مثبت است اما ممکن است در باورهایی که در شما شکل گرفته است این ویژگی یک تابو باشد به همین دلیل هم، این ویژگی را یک ضعف شناخته و آن را به بخش های زیرین وجود فرستاده اید و آن را پس زده اید و به سایه ای از شما تبدیل شده است.
“سایه” و “من” در سفر درونی و کشف خود
سایه به طور عمده می تواند در رؤیاها نمود یابد. رؤیاها، مخزنی غنی از سایه ها هستند.
“من” و “سایه” هر دو به عنوان عامل تعادل در روان هر فرد محسوب می شوند. از نظر یونگ، سایه به طور ذاتی در بخش دوم ویژگی شخصیتی و نهاد روانی فرد می گنجد.
هنگامی که فردی مورد روان کاوی تحلیلی قرار می گیرد، غالباً اولین لایه های پنهان شده ی ویژگی شخصیتی او بر ملا می گردد.
یکی از وظایف اولیه ی روانکاو و راهبر این است که شخص را از وجود رابطه ی “من”وسایه های خویش باخبر کند یعنی شخص را با بخش های تاریک خود که در ناخودآگاه است و باورهای سطحی او که در قسمت خودآگاه هستند، آگاه کند به عبارتی تمام آن ویزگی هایی که تحت عنوان سایه های شخصیتی در قسمت ناخودآگاه فرد هستند به حیطه ی خودآگاه بیاورد. به اصطلاح فرد در کشف خود، لازم است نسبت به ناخودآگاهش به هشیاری برسد.
سایه، سرشت و طبیعت تاریک انسان است؛ یعنی هر آنچه ما انسان ها آن را دون، وحشی و غیرمتمدنانه محسوب می کنیم.
به نظر یونگ “من” می خواهد که” سایه” را مخفی کند ولی در واقع الزاماً سایه را نمی توان وجه بد شخصیت محسوب نمود.
آن به عنوان وجه اولیه و ابتدایی روان انسان به حساب می آید.اگر به درستی به سایه ی خود بنگریم، آن می تواند به ما کمک کند تا خودآگاه و ناخودآگاه روان خود را به یکپارچگی برسانیم.
با دیدن سایه ی روان خود، می توانیم قسمت روشن روان خود را نیز مشاهده کنیم. به محض آن که بتوانیم این دو بخش متضاد روان (روشن و تاریک) را مشاهده و درک نماییم، می توانیم به آن وضعیت حد وسط و تعادل هم دست پیدا کنیم.
فرافکنی به چه معناست؟
یک ((منِ)) بیش از حد خودبین غالباً از سایه، برای فرافکنی در مورد اشخاص دیگر بهره می گیرد و سایه ی خود را روی دیگران منعکس می نماید.
فرافکنی یا بازتاب، عبارت است ازروندی که در آن ، بخش ناخودآگاه شخصیت، یک خطا و یا حتی یک توانایی ذاتی متعلق به خود را به شخص و یا موضوعی دیگر نسبت می دهد.
این روندی عادی و طبیعی است و می تواند مثبت یا منفی باشد.
این روند، همیشه با واکنشی احساسی نسبت به یک فرد، یک موضوع و یا یک موقعیت همراه است.
-
مثال هایی در باب فرافکنی
عاشق شدن یک مثال واضح در این مورد است.(عشق همان فرافکنی آنیما یا آنیموس که وجه مخالف جنسیتی در روان هر فرد است، می باشد) مثال دیگر ما بی علاقگی شدید نسبت به یک فرد و یا یک موضوع است.
آنیما بخش مؤنث در ناخودآگاه یک مرد است و آنیموس بخش مذکر در ناخودآگاه یک زن می باشد.
روند فرافکنی خود، نشانه ای است که ضمیر ناخودآگاه و محتویات آن، تمایل دارند که به بخش خودآگاه روان وارد شوند.
در واقع این فرد و یا موضوع نیست که ما به آن عشق می ورزیم و یا از آن نفرت داریم؛ بلکه بخشی ازروان ماست که بر آن فرد و یا آن موضوع افکنده و آن را به صورتی زیبا و یا زشت می بینیم.
در این جا مهم است که بتوانیم پدیده ی ((عاشق شدن)) را که ناگهانی اتفاق می افتد و یک عشق پایدار را که با بلوغ، رشد و توسعه می یابد، تشخیص دهیم.
-
چگونه فرافکنی را متوقف کنیم؟
به تدریج که روان بلوغ می یابد، فرد غالباً می تواند به ویژگی های سایه اعتراف نموده و در نتیجه فرافکنی را متوقف می سازد. وقتی ما فرافکنی می کنیم، مایلیم که تمام رفتار مردم را با لذت و علاقه تماشا کنیم و ایرادهای خودمان را که سعی دارند خودشان را نشان دهند، واپس بزنیم. این ایرادها غالباً در رؤیاهایمان ظاهر می گردند.
هنگامی که سایه ی خود را بر کسی می افکنیم، ((منِ)) ما، آن فرد را به صورتی شیطانی و بدکار می بیند و به راحتی وجوه زشت و پلید خویش را منکر می شود پس برای تحقق یکپارچگی شخصیت و روان، ضروری است که سایه ی (وجه تاریک) روان خود را پذیرفته و راه هایی را که ضمیر خودآگاه و سایه ی ما می توانند همزیستی نمایند، پیدا کنیم.
-
شناخت و پذیرش سایه ها
اگر شجاعت روحی ما به اندازه ای باشد که از فرافکنی سایه ی خود دست برداریم، از وجود سایه ی خود آگاه می شویم.
این، کاری است بسیار مشکل و لازمه ی انجام آن، داشتن اخلاقیاتی است بسیار قوی. با آگاهی به وجه تاریک خود، دیگر نمی توانیم برای مشکلاتمان دیگران را سرزنش نماییم. و این یک نقطه ی قوت در مسیر زندگی و ایجاد یک شخصیت سالم است.
در این صورت است که آگاه خواهیم شد که بسیاری از نادرستی های جهان ناشی از نادرستی خود ماست؛ بخش های تاریک روان ما که ظاهر گشته و واقعیت می یابند.
یونگ معتقد است که اگر بخش تاریک و یا همان سایه ی روان خود را شناخته و با آن مواجه شویم، خدمتی بسیار بزرگ برای این دنیا انجام داده و مسئولیت خودمان را در ایجاد مشکلات عظیم اجتماعی، به گردن گرفته ایم و هر روز می توانیم به کمال و وحدت نزدیک تر شویم.
-
نظرات یونگ در مورد سایه و فرافکنی
یونگ معتقد است که انسان باید همواره نگاهی دقیق به درون خود بیفکند.
یونگ وجود نیروهای سایه ای که تاریک و غیرقابل کنترل بودند را در جوامع متمدن احساس کرده و دریافته بود.
جامعه مایل است که جنبه های مشکل زای وجود خود را تا کرده و در گنجه ای پنهان نماید و در نتیجه این وجوه مرگبار را که مربوط به خود اوست، به سایر ملیت ها نسبت دهد.
مثال یونگ در این باره تهدیدی فرضی بود که کشورهای غربی از جانب کشورهای کمونیست احساس می کردند.او معتقد بود که ما باید پدیده ی فرا افکندن سایه را که مشکلی اخلاقی است، بشناسیم.
این مشکلی نیست که با مسابقه ی نظامی و یا رقابت اقتصادی قابل حل باشد. آنچه ضرورت دارد این است که به جای آن که دائما به خاطر مشکلات مان ((دیگران)) را سرزنش کنیم، به سایه ی خود نظر بیاندازیم. این درس بزرگی برای ما خواهد بود.
نتیجه:
پس بنابراین همه ی ما دارای ابعاد وجودی در بخش ناخودآگاه روان خود هستیم که یکی از این بخش های ناخودآگاه روان، قسمتی به نام ((سایه)) است که عبارت است از ویژگی های شخصیتی فرد که نمی تواند به آنها اعتراف کند، در واقع شخص از داشتن آنها واهمه دارد و تمایلی به وجودشان ندارد.
“من” یا “ایگو” که بخش خودآگاه روان ماست سعی دارد به وسیله ی زدن نقاب یا توسط فرافکنی، آن ها را پنهان کند.
عملکردی که خیلی لازم است برای کشف خود و پیمودن سفر درونی به کار ببریم این است که جنبه های تاریک وجود خود یعنی سایه هایمان را بشناسیم تا به یکپارچگی نزدیک و همچنین از ضعف هایمان رهایی پیدا کنیم و قدرت درونی را زندگی کنیم.
می توانیم “سایه” را از طریق فرافکنی های خود شناسایی کنیم؛
فرافکنی عبارت است از نسبت دادن ویژگی های خود به دیگران.
در واقع ما از فرافکنی استفاده می کنیم و ویژگی های های خود را در دیگران می بینم چون سعی داریم، جنبه هایی از خود را بپوشانیم.
لازم است بگویم نقابی که “من” سعی دارد استفاده کند در واقع ویژگی ای برخلاف “سایه” است و “من” این “نقاب” را انتخاب می کند که “سایه” را در تاریکی نگه دارد.
اگر می خواهیم خود حقیقی مان را بشناسیم و در سفر درونی قدم برداریم باید این بخش از ناخودآگاه را تحت عنوان “سایه” بشناسیم زیرا هر چه از شناخت سایه های خود دورتر باشیم، با خود حقیقی مان بیگانه می شویم اما در صورت شناخت، می توانیم به این بخش های تاریکِ وجود، نور بتابانیم و به تصحیح آنها بپردازیم و در نهایت در سفر درونی به یکپارچگی و انسجام خودمان نزدیک شویم و زندگی باکیفیتی را تجربه کنیم.
130 Responses
❤❤❤❤❤❤❤مطالب آموختنی زیادی داره
ممنونم ازتون ❤مرسی که اینقدر مطالب خفن در اختیار ما قرار میدهید که بتونیم استفاده های خوبی ازش بکنیم
واقعا در جهت رفع مشکلات عالیه این مطالب
مرسی از تیم فوقالعاده من حقیقی
خیلی مطالب ظلایی داره این مقاله😍❤
محشره واقعا تک به تک حرفای مقاله
مقاله رو من شخصا خیلی دوست داشتم و واقعا به آدم کمک میکنه که خیلی از رفتار های خوب یاد بگیریم و از آنها به بقیه هم یاد بدهیم
مرسی ازتون❤❤تیم بی نظیرررر
عاااالی❤❤❤
خیلی خووش شناسم که همچین مقاله زیبایی رو داشتم و مطالعه کردم ک خیلی از مطالب خفن و کاربردی ازش یاد گرفتم
بی نظیرررر
واقعا مقاله خفنه خیلی ممنون میکنه❤
عااالی هستید
ممنونم ازتون واقعا مرسی
بی نظیر هستید ❤❤تیم خفن😍😍مرسی که هستین
باعث میشه سایه درون خود را بشناسیم و رفتار های خوب را به دیگران نیز منتقل دهیم ممنونم❤
ممنونم واقعن😄😊
عالی هستید شما
این مقاله یاد میده به دیگران خوش رفتار و خوش گفتار باشیم مرسی که در اختیار ما قرار دادین
ممنونم ازتون واقعا مرسی😍😍❤
❤❤❤❤خفن و عالی هست
واقعا یاد میده که انرژی خوبمان را به دیگران نیز انتقال دهیم ابن مقاله
این مقاله یاد میده زندگی با کیفیتی را تجربه کنیممم❤
فوقالعاده 😄😄😍
عااالیه❤❤❤
خیلی قشنگ میگید دستتان درد نکنه 😊😊😊
مرسی ازتون❤❤
بی نظیرههه این مقاله
محشرهههه❤😊
خفنننن❤
واقعا یاد میده خوب تر رفتار هامون رو تغییر دهیم و رفتار های خوبمون رو به دیگران نسبت دهیم
واقعا یاد میده که سایه درون خود را بشناسیم این مقاله واقعا عالیه
خیلی خفنه😍😍😍❤
بی نظیررررر
خیلی محشرهههه😍❤
عااالی❤
این مقاله یاد میده که خودمان را بشناسیم و به سفر درونی خودمون پی ببریم ممنونم که می آموزید
ممنونم واقعا مرسی که ابن مقاله های زیبا رو در اختیار ما قرار دادین که بتونیم خوب تر زندگی کنیم
واقعا ویژگی هاو شخصیت های عالی به من یاد داد این مقاله
چه جالب بود
وای خیلی خوب بود
ممنون از شما
سپاس فروان از استاد
واقعا یدونه این
ممنون از تیمتون
لطف کردین
عالی بود
🌹🌹
من تا الان چنین مقاله ای ندیدم
خسته نباشید ب تیم من حقیقی
بهترین استاد
واقعا عالی بود
👏👏👏👏👏👏👏👏👏
بسیار عالی و کاربردی بود
خیلی خوب بود
حرف نداشت عالیی
مقاله عالی ای بود ممنون ازتون
ممنون بابت مقاله عالیتون خیلی خوب بود لذت بردیم
واقعا مقاله عالی ای بود
ممنون بابت مقاله عالیتون خیلی خوب بود
خیلیی خوب بود ممنونم
عالییی
چقدر جامع و مفید بود ممنونم
مقاله خیلی خوبی بود ممنون
خسته نباشید استاد
بسیار جالب بود
سپاس از تیم خوبتون
مقاله عالی ای بود
خیلی عالی
با کمک شما همه موانع رو رد خواهیم کرد و به حقیقت میرسیم
به حقیقت درون خود رسیدن فقط با کمک تیم من حقیقی
سپاس از تیم خوبتون
دقیقا
خیلی خفن بود
بینظیربود
سپاس استاد
زنده باشید
چقدر عالی
ممنون
🌹
بسیار عالی بود
خیلی عالی بود
سپاسگزارم
شما بهترین ایده ها را دارید برای ما
چقدرخوبه این اطلاعاتو دراختیارمامیزارین برکت براتون💫🌼
نکات مفیدی داشت
خیلی عالی و کاربردی بود
😍🤩👏
مقاله خوبی بود
خیلیم عالی ممنون
ممنون بابت مقاله عالیتون خیلی خوب بود لذت بردیم
واقعا مقاله عالی ای بود
👏👏👏👏
واقعا عالی بود ممنونم
خیلی خوب بود
واقعا عالی بود
تاثیرات زیادی داشت تقدیر و تشکر از مقالتون🌷
سپاس فراوان از شما
بی نظیر رر رر بود 👏🏻
این مقاله نتایج مفیدی برام داشت تشکر فراوان
تاثیر گذاری خوبی روم داشت لطف کردین ممنون
با مطالعه این مقاله فرافکنی خودم رو متوقت کردم دستتون درد نکنه ☺️
شنیدن این مقاله بصورت صوتی لهم ارامش میده 🥹
بینظیر تر از این مقاله ندیدم 😇
من این مقاله رو خوندم و خیلی استفاده کردم مچکر
مقاله سایه و فرافکنی فوق العاده بود 👏🏻
سلامت باشین ایشالا عالی بود 🙏🏻
پایدار باشین ممنون از مقالتون 🌼👏🏻
سلام ممنونم بابت آگاهی هایی که در اختیار ما میزارید
🌿
سلام من تو یه رابطه میرم برا آشنای اگه اون شخص مورد پسند من باشه یهو فکر میکنم تنهام میخواد بزار یا اگه جوابم نده فکر میکنم میخواد بره از زندگیم مهم نیستم براش اینهام سایه هستن تو وجودم؟ و یه آشناییم همهچی خوب پیش رفت یهو طرف بی دلیل سرد شد رفت
سلام خدمت شما. ببرای شناخت دقیق سایه ها بهتره بسته سفر به ناخودآگاه رو تهیه بفرمایید و حتما در کارگاه شفای زخم شرکت کنید
بسیار عالی بود و من کامل با این مفاهیم آشنا شدم که همیشه برام مبهم بود
سلام و درود
بسیار عالی بود. من کتاب نیمه تاریک وجود رو خونده بودم. اما سوالاتی برام ایجاد شده بود که با خوندن این مطلب جوابم رو دریافت کردم. ممنون از شما
ممنون عالی بود
سلام.ممنونم بابت زحماتتون واینکه تلاش شماواقعاستودنیه که به این شکل به مخاطبینتون سرویس میدین.مطالبتون عالی بودوخیلی استفاده کردم.به دوستان پیشنهادمیکنم برای درک بیشتراین مبحث بسته احساس ارزشمندی روتهیه کنن تابتونن بصورت حرفه ای روی فرافکنی وپس گیری موهبتاشون کارکنن.بازم ممنونم
بسیار مفید و آموزنده بود و با خواندن این مقاله تونستم بهتر کتاب نیمه تاریک وجود رو درک کنم. با تشکر فراوان از شما
شناخت سایه و اینکه خودآگاه با نقاب یا فرافکنی اونو میپشونه .سایه رو هنگام فرافکنی میشه شناخت فرافکنی یعنی ایرادات خودت تو دیگران میبینی و بدت میاد .
با سلام
امکانش هست منابعی که در این متن برای بخش سایه جمعی استفاده شده و کلا منابعی بیشتر جهت مداقه در این موضوع (سایه جمعی و چگونگی و مکانیزم فرافکنی آن) معرفی کنید؟
با سپاس
سلام خذدمت شما
منابع به دانشجویان و متخصصان ارائه می شود .شماره تماس خود را در قیمت تماس با ارسال بفرمایید با شما تماس گرفته می شود
بسیار سپاس از حسن توجه شما
اطلاعات تماس به آدرس ایمیل گروه من حقیقی ارسال شد.
برقرار باشید.
من سایه هایی دارم که از بودنشون آگاه هستم و زیر نور گرفتمشون و در عین حال نمیتونم ازاد بزارمشون ولی میدنم که داشتنش طبیعی هستش ولی ارامش هم انچنان ندارم
مثلا مسائل جنسی میدونم که در وجودم هست ولی نمیخوام ازاد بزارمش
حالا چه طور باید ارامش رو پیدا کنم؟امکان داره جواب رو برام ایمیل کنید
سلام خدمت شما لطفا سوالتون رو در قسمت پرسش و پاسخ مطرح کنید تا مشاوران ما پاسخ را بریتان قرار دهند و ایمیل نمایید .
برای ورود به پرسش و پاسخ کلیک کنید
سلام..من مفهوم سایه ها مبهمه برام..اینکه میگن باید سایه ها رو پذیرش کنید و درآغوش بگیرید و با پذیرفتن جنبه های تاریکه که جنبه های روشن وجود رو هم میبینید..مثلا خصوصیات منفی مثل دروغ،حسادت،نفرت که ما گذاشتیمش تو بحش تاریک وجود…بعد پیداکردنشون و پذیرفتنشون باید چیکارشون کنیم که میگید اگه سایه ها رو ببینید به آرامش میرسید وخود حقیقی..لطفا جواب بدیدچنده روزه بهم ریختم با این سوالا..مرسی
سلام به شما🌻
اول از همه بگم قسمت بزرگی از به هم ریختگی شما به این دلیل هست که تازه با مفاهیم سایه آشنا شدید پس طبیعیه.
حالا به قسمت جواب سوال شما می رسیم، همونطوری که توی مقاله گفته شد و شما هم دریافت کردید، سایه یعنی تمام بخش ها و ویژگی های تاریک ما که توی انکار اون ها هستیم، حالا وقتی میگیم پذیرش سایه یعنی شناسایی تمام ویژگی هایی که تاریک بودن برامون و ازشون فرار کردیم، انکارشون کردیم و فکر کردیم که فاقد این ویژگی ها هستیم. در واقع برید شناسایی کنید تمام جاهایی که ما بر اساس این ویژگی ها عمل کردیم. این شناسایی و دیدن میشه پذیرش.
زمانی که ما میفهمیم یه جایی تاریک هست، به دنبال نور و روشنایی میریم و نور رو بهش میتابونیم و قایمش نمی کنیم برای همین گفته شده وقتی قسمت تاریک و سایه ها رو بپذیرید و ببینید، می تونید نور به اونا بتابونید و به آرامش می رسید. قسمتی از ناآرومی ما آدم ها به خاطر فرار و انکار از حقیقت خودمون هست.
به شما پیشنهاد میکنم مقاله های سفر به درون و خودشناسی رو مطالعه کنید و همچنین در صورت امکان، اولین کارگاه شفای زخم ما در سال جدید رو ثبت نام کنید.
از بین بسته ها، بسته ی سفر به ناخودآگاه میتونه به شما کمک کند.
با آرزوی بهترینها برای شما🙏🌻🌟
تفاوت سایه و نقاب چیه؟
سلام به شما
سایه اون بخشی از ویژگی های ما هست که انکارش می کنیم و پس می زنیمش و توانایی پذیرشش رو نداریم و نقاب اون کاوری هست که بخش سایه رو باهاش می پوشونیم. به طور مثال ممکنه آدم خشمگینی باشیم اما چون پذیرش دیدن خشم رو نداریم، اون رو با نقاب لبخند و مهربونی کاور می کنیم در واقع سایه و نقاب ویژگی های مخالف هم هستند.
میتونید به مقاله خودآگاه در سفر درونی مراجعه بفرمایید
با فهمیدن سایه و فرافکنی درک عمیق تری از خودم پیدا کردم🙏🙏🌟🌟
سلام و سپاس از شما
یک سوال دارم اینکه خودبینی من در فرافکنی سایه به دیگران به این معنیه که بقیه هم شبیه منن یا بقیه هم مثل من بد و تاریکن؟!
در واقع میخوام مفهوم خودبینی برام شفاف تر بشه.
سپاس
سلام به شما🌻
اول از همه لازمه بگم که شما یا افراد دیگه بد نیستید اما همه ی آدم ها قسمت تاریک و سایه دارند که پس از آگاهی و پذیرش این قسمت ها در خود، می توانند شفا یابند یا به اصطلاحی با دیدن و پذیرفتن این قسمت ها به نور تبدیل میشوند.
یکی از روش های تشخیص سایه و تاریکی های وجود ما، عمل فرافکنی هستش یعنی ما از قضاوت هایی که در مورد دیگران می کنیم می تونیم متوجه و تشخیص سایه های خودمون بشیم تا دیگه سایه و تاریکی در عمق ناخودآگاه ما نباشند و به حیطه ی آگاهی بیایند، حالا اگر شما ویژگی خودبینی رو در آدم ها می بینید و اونا رو با این ویژگی مدام قضاوت می کنید و درگیری زیادی با این صفت دارید یعنی خودتون این صفت و ویژگی رو دارید حالا میتونه به شکل بارز یا سرکوب شده باشه و اینکه اون آدم ها این ویژگی رو دارند یا ندارند مسئله ای هست که به شما ارتباطی ندارد مگر اینکه شما نقش یک کوچ، مربی، معلم یا مشاور رو داشته باشید که لازمه از آدم مقابل ارزیابی کنید و موضوع دیگری که مطرح هست اینه که اگر ویژگی ای در دیگران هست و می بینید اما شما رو آزار نمیده و با واکنش شما همراه نیست میتونه این قسمت تاریک و سایه در شما نباشه
بسیار عااااالی. سپاسگذارم🙏🌹🌹🌹