علت تحریک شدن زیاد چیست؟ بررسی عوامل و درمان شهوت زیاد!

علل شهوت زیاد چیست؟ [بررسی عوامل و درمان شهوت]

عوامل و تجارب مختلفی می‌توانند در شهوت زیاد و اعتیاد جنسی نقش داشته باشند. فردی که شهوت زیادی دارد نمی‌تواند افکار و رفتارهای جنسی خود را مدیریت و کنترل کند و درنتیجه، افکار و رفتارهای جنسی مداوم او می‌توانند در ابعاد مختلف زندگی‌اش ازجمله کار، روابط و انجام فعالیت‌های روزمره او تداخل ایجاد کند.

درنتیجه این مسئله، شهوت و رفتارهای جنسی فرد ممکن است افزایش یابد و کیفیت زندگی او را به‌شدت تحت تاثیر قرار دهد. شهوت جنسی مسئله‌ای است که معمولا در مورد آن صحبت نمی‌شود اما هم در زنان و هم در مردان مشاهده می‌شود و می‌تواند ناشی از علل مختلفی باشد.

در ادامه با علل شهوت زیاد و درمان آن آشنا می‌شوید اما قبل از آن لازم است بدانید نشانه‌های این مسئله چیست.

پادکست علل شهوت زیاد

نشانه‌های شهوت زیاد

قبل از پرداختن به این موضوع که علل شهوت زیاد و میل جنسی بالا چیست لازم است بدانید که علائم میل جنسی زیاد چیست و آیا نشانه‌های این مسئله را دارید یا خیر. در ادامه با علائم شهوت زیاد و شکل زیاد شهوت آشنا می‌شوید.

  • تجربه مداوم و اجتناب‌ناپذیر افکار، امیال و خیال‌پردازی‌های جنسی
  • برقراری رابطه جنسی ناامن با افراد متعدد
  • ناتوانی از پرهیز از رابطه جنسی با دیگران، حتی وقتی با فردی در رابطه هستید
  • داشتن رابطه جنسی زیاد بدون محافظت، برقراری رابطه جنسی با فردی ناشناس و داشتن هرگونه رابطه جنسی که می‌تواند سلامت شما را در معرض خطر قرار دهد
  • تجربه احساس گناه، شرم یا نفرت از خود پس از رابطه جنسی یا خودارضایی
  • اختصاص زمانی قابل‌توجه به تماشای پورنوگرافی
  • تلاش مکرر برای متوقف کردن امیال و رفتارهای جنسی و ناتوانی در کاهش سکس زیاد

لازم است بدانید تفاوت میل جنسی  در مرد و زن زیاد نیست و شهوتی شدن زیاد زنان و مردان برای کسب لذت نیست بلکه ناشی از یک اجبار مداوم است.

رفتارهای ناشی از اعتیاد جنسی به‌جای اینکه برای شما لذت و خوشحالی را به دنبال داشته باشد می‌تواند منجر به احساساتی منفی مثل گناه، شرم و نفرت از خود شود.

 

علل شهوت زیاد

اگر علائم شهوت زیاد را تجربه می‌کنید احتمالا این سوال برای شما پیش آمده است که این علائم از چه مسئله‌ای ناشی می‌شوند. بااین‌حال، لازم است بدانید علت دقیق شهوت زیاد و اعتیاد جنسی و اختلال جنسی هنوز به‌خوبی مشخص نشده است.

متخصصان چند عامل را شناسایی کرده‌اند که ممکن است با شهوت زیاد ارتباط داشته باشند. بااین‌حال، این موضوع که آیا این عوامل باعث علائم و عوارض تحریک زیاد هستند یا نتیجه این علائم هستند هنوز به‌خوبی مشخص نشده است. در ادامه با دلایل میل جنسی بالا بیشتر آشنا می‌شوید.

نابهنجاری‌های لوب پیشانی

تابه‌حال، مطالعات عصب‌شناختی محدودی در مورد اعتیاد جنسی انجام شده‌اند. هدف این مطالعات بررسی این موضوع است که آیا مغز افرادی که شهوت زیادی دارند نسبت به سایرین متفاوت است یا خیر. برخی تحقیقات نشان داده‌اند که در برخی موارد، اعتیاد جنسی با آسیب‌ها یا تومورهای لوب پیشانی یا گیجگاهی ارتباط دارد.

این تحقیقات مطرح می‌کنند که زمانی احتمال بروز شهوت زیاد بیشتر می‌شود که افراد از قبل چالش‌های روانی اجتماعی یا ناهنجاری‌هایی در هر دو لوب گیجگاهی را تجربه کرده باشند.

از سوی دیگر، همه افرادی که دچار نابهنجاری لوب پیشانی یا گیجگاهی می‌شوند دچار اعتیاد جنسی نمی‌شوند. همچنین همه افرادی که دچار اعتیاد جنسی هستند دچار نابهنجاری مغزی نیستند. برخی بیماری‌های عصب‌شناختی ازجمله زوال عقل نیز با شهوت زیاد ارتباط دارند.

بااین‌حال، هنوز علت این مسئله به‌روشنی مشخص نشده است.

انتقال‌دهنده‌های عصبی

عدم وجود تعادل در انتقال‌دهنده‌های عصبی مانند دوپامین بسیار اعتیادآور می‌تواند یکی از علل شهوت زیاد باشد اما مکانیسم دقیق این مسئله هنوز مشخص نشده است.

انتقال‌دهنده‌های عصبی، بخش مهمی از پاسخ جنسی بدن شما هستند و باعث واکنش‌های سیستم عصبی مرکزی مانند بالا رفتن ضربان قلب و تنظیم واکنش‌های مربوط به لذت می‌شوند. درصورتی‌که تغییرات قابل‌توجهی در انتقال‌دهنده‌های عصبی رخ دهند ممکن است رفتارهای جنسی شما تحت تاثیر قرار گیرد.

داروها

برخی داروها می‌توانند رفتارهای مرتبط با شهوت زیاد را تحریک کنند و علت تحریک پذیری بالا در این زمینه باشند اما متخصصان در مورد مکانیسم دقیق این مسئله هنوز به نتایجی نرسیده‌اند.

برای مثال، یک مطالعه نشان داد برخی از روش‌های درمانی بیماری پارکینسون که مبتنی بر جایگزینی دوپامین هستند می‌توانند باعث افزایش شهوت، رفتارهای جنسی و سایر اختلالات کنترل تکانه شوند. برای شناسایی رابطه علت و معلولی میان داروها و شهوت زیاد، تحقیقات بیشتری لازم است.

حالت‌های خلقی و عدم تنظیم هیجانی

برخی از متخصصان مطرح می‌کنند که یکی از علل شهوت زیاد، حالت‌های خلقی و عدم تنظیم هیجانی است. به‌عنوان‌مثال، یک مطالعه نشان داده است که عدم تنظیم هیجانی هم می‌تواند یکی از نشانه‌ها و هم یکی از عوامل شهوت زیاد باشد.

عدم تنظیم هیجانی به معنای مشکل در مدیریت هیجانات یا تنظیم واکنش‌های هیجانی به یک محرک خاص است.

از سوی دیگر، مطالعه‌ای دیگر نشان داد که میان بی‌حوصلگی و کسل بودن با اعتیاد جنسی رابطه وجود دارد اما در این مورد، تحقیقات بیشتری لازم است. به‌طورکلی، لازم است بدانید که میان تجربه سطح بالایی از احساسات ناخوشایند و شهوت زیاد رابطه وجود دارد و این مسئله می‌تواند یکی از علل شهوت زیاد باشد.

روابط میان والدین

اختلال در عملکرد خانواده نیز می‌تواند در شهوت زیاد و رفتارهای جنسی بیش‌ازاندازه نقش داشته باشد اما در این مورد، هنوز رابطه علت و معلولی کشف نشده است.

بااین‌حال، یک مطالعه نشان داد افرادی که خانواده آن‌ها سخت‌گیر بوده‌اند و میان آن‌ها گسستگی وجود داشته است بیشتر به رفتارهای جنسی بیش‌ازحد روی می‌آورند.

تجربه سوء رفتار در کودکی

مطالعات مختلف نشان می‌دهند که تجربه سوء رفتار جنسی در کودکی و نوجوانی با شهوت زیاد و رابطه جنسی بیش‌ازاندازه ارتباط دارد.

مشکلات سلامت روان

معمولا افرادی که دچار شهوت زیاد هستند به یک اختلال روانشناختی مثل اضطراب یا افسردگی مبتلا هستند. احساسات ناخوشایند مثل غم، تنهایی و احساس ناتوانی می‌تواند منجر به رفتارهای جنسی اجباری شود. درواقع، فرد برای مقابله با احساسات نامطلوبی که تجربه می‌کند به انجام رفتارهای جنسی روی می‌آورد.

از سوی دیگر، برخی مطالعات نشان می‌دهند افرادی که به اختلال دوقطبی مبتلا هستند بیشتر احتمال دارد که شهوت زیاد را تجربه کنند.

تروما و آسیب

تروما و آسیب علت بسیار پذیرفته‌شده‌ای در میان متخصصان برای اعتیاد جنسی است زیرا این مسئله در افرادی که دچار شهوت زیادی هستند به‌شدت مشاهده می‌شود.

مطالعات نشان می‌دهند افرادی که به شهوت زیاد دچار هستند اغلب در خانواده‌هایی ناکارآمد بزرگ‌شده‌اند، مورد آزار و اذیت قرار گرفته‌اند یا آسیب دیگری را تجربه کرده‌اند.

سایر تجارب آسیب‌زا عبارت‌اند از: غفلت، از دست دادن پدر یا مادر، مشاهده سوء رفتار جسمی در خانواده و مبتلا بودن یکی از اعضای خانواده به یک بیماری روانشناختی. حتی در برخی موارد، والدینی که خود ارزشمندی‌شان را وابسته به فرزندان و دستاوردها آن‌ها می‌کنند نیز می‌توانند باعث شهوت زیاد در فرزندان خود شوند.

درمان شهوت زیاد

آیا شهوت زیاد قابل‌درمان است؟ بله، اگرچه ممکن است کاهش میل جنسی، نیاز به کمک از سوی راهبر، مشاوره روانشناسی و در برخی موارد پزشک داشته باشد. بسته به علل شهوت زیاد و نحوه تاثیر آن بر زندگی فرد، درمان می‌تواند متفاوت باشد.

اگر علت زمینه‌ای شهوت زیاد مشکلات روانشناختی مثل اضطراب، افسردگی یا سوءمصرف مواد مخدر باشد، علت زمینه‌ای نیز باید درمان شود. برخی از روش‌های درمانی برای علل شهوت زیاد و کنترل میل جنسی عبارت‌اند از:

  • راهبری نیروی جنسی
  • درمان شناختی رفتاری (CBT)
  • حساسیت‌زدایی از طریق حرکت چشم و پردازش مجدد (EMDR)
  • گروه‌درمانی
  • گروه‌های حمایتی
  • دارودرمانی
  • درمان بستری
  • زوج‌درمانی

درنهایت، علل شهوت زیاد هنوز به‌روشنی مشخص نشده‌اند و به نظر می‌رسد عوامل مختلفی بیولوژیکی و روانشناختی در این مسئله نقش داشته باشند.

شهوت شدید می‌تواند در زمینه‌های مختلفی زندگی ازجمله شغل، تحصیل و روابط مشکل ایجاد کند و کیفیت زندگی شما را به‌شدت تحت تاثیر قرار دهد. به همین دلیل، اگر نشانه‌های این مسئله را دارید مهم است که برای تشخیص علل شهوت زیاد و درمان آن اقدام کنید و مانع بدتر شدن و تشدید شرایط شوید.

 

سوالات متداول

شهوت زیاد چه نشانه‌هایی دارد؟

تجربه مداوم افکار و امیال جنسی، داشتن رابطه جنسی ناامن با افراد مختلف، ناتوانی در اجتناب از رابطه جنسی، تجربه احساس شرم، گناه و نفرت از خود پس از رفتارهای جنسی و گذراندن زمانی قابل‌توجه به تماشای پورنوگرافی برخی از علائم شهوت زیاد هستند.

شهوت زیاد چه عللی دارد؟

عواملی مانند ناهنجاری‌های لوب پیشانی، عدم تعادل در انتقال‌دهنده‌های عصبی، برخی داروها، حالت‌های خلقی، مشکلات روانشناختی و تجربه آسیب در دوران کودکی می‌توانند در شهوت زیاد نقش داشته باشند.

شهوت زیاد چگونه درمان می‌شود؟

روش‌های درمانی مختلفی مثل راهبری، درمان شناختی رفتاری، گروه‌درمانی، دارودرمانی و زوج‌درمانی می‌توانند به کنترل شهوت کمک کنند.

72 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *