چشمان خود را ببندید و به تمام کارهای ناتمام و انجام نشده انسانهای کره زمین فکر کنید! بیشک حتی تصور این حجم عظیم از کارهای ناتمام آدمیان برای شما سخت است. به این موضوع فکر کنید که اگر سایه موهوم اهمالکاری و تنبلی از وجود ما رخت میبست، چه شاهکارها و اثرهای هنری فراوانی که در جهان خلق میشد و چه کارهای بزرگ و خارقالعادهای که در جامعه به ثمر مینشست.
لذت بردن از کیفیت زندگی و بهره بردن از لحظات عمر، آنقدر اهمیت دارد که شما یکبار برای همیشه به سراغ درمان بخشهایی از درون خود بروید که چندان فعال و پویا نیستند و گرفتار تنبلی و بیحوصلگی شدهاند.
در این قسمت از مقاله من حقیقی با موضوع تنبلی قصد داریم، نگاهی دقیقتر بر دلایل تنبلی، درمان و عواقب آن بیندازیم؛ بنابراین اگر به دنبال چاره و راهحلی برای انجام ندادن کارهای مهم زندگی خود هستید، در ادامه با ما همراه شوید.
تفاوت تنبلی و اهمال کاری چیست؟
در بسیاری از مواقع افراد، تنبلی و اهمالکاری را به جای هم به کار میبرند و آنها را یکسان تلقی میکنند. درست است که اینگونه رفتارها شباهتهایی با هم دارند اما در واقع نمیتوان آنها را یکی دانست. در ادامه تفاوتهای این دو رفتار را بیشتر توضیح میدهیم تا این موضوع را بهتر درک کنید.
- افراد تنبل به دنبال فرار از کار کردن و فعالیت هستند و اغلب اوقات بیتحرک و ساکن هستند اما افراد اهمالکار ممکن است بسیار فعال و کوشا باشند اما کارهای خود را به تعویق بیندازند و یا با تاخیر انجام دهند.
- افرادی که اهمالکار هستند، دغدغه و نگرانی فراوانی درباره انجام کارهای خود دارند، در حالی که افراد تنبل کمتر این دغدغه را تجربه میکنند و به زبانی ساده بیخیال انجام کارها میشوند.
- به طور مثال فردی که در زندگی خود به دنبال هیچگونه تجربه شغلی و کاری نبوده است، تنبل اما فردی که امور شغلی خود را با تاخیر و تعلل انجام میدهد، اهمالکار به حساب میآید.
دلیل تنبلی چیست؟
ممکن است به توصیه بسیاری از افراد باتجربه و متخصص هزاران روش را برای غلبه تنبلی امتحان کنید اما نتیجه دلخواه را به دست نیاورید. به نظر شما چاره چیست؟
تنبلی در برخی مواقع زنگ هشدار و نشانهای برای شماست که به درون خود توجه بیشتری داشته باشید. شاید علت تنبلی، تلنبار شدن و سرکوب کردن احساسات مختلف باشد که سالهاست در درونتان خاک خوردهاند و به آنها رسیدگی نکردهاید.
گاه نپرداختن به احساسات مختلف مانند: خشم، اندوه، استرس و … کوهی از خستگی و بیحوصلگی بر دوش شما میگذارد که حمل آنها در درونتان انرژی بسیار زیادی را از شما میگیرد؛ بنابراین جای تعجبی ندارد که دیگر توانی برای انجام کارهای مهم خود نداشته باشید و برای عملی کردن آنها تنبلی کنید.
پیامدهای تنبلی کداماند؟
وقتی تنبلی در وجود شما رخنه میکند، پس از گذشت مدت زمانی کوتاه متوجه میشوید، آنقدر بیتحرک و کسل شدهاید که حتی حوصله نوشیدن یک لیوان آب را هم ندارید. در ادامه برخی از عواقب تنبلی را مرور میکنیم تا به آسیبها و تاثیرات منفی این عادت مضر بیشتر پی ببرید.
-
وارد کردن آسیب روحی به دیگران
اگر فردی تنبل هستید، ممکن است با خود فکر کنید که این عادت و رفتار فقط به ضرر خودتان تمام میشود اما این تصور خیالی باطل است. اغلب افراد تنبل در روابط عاطفی و کاری خود نیز به میزان اندکی انرژی میگذارند و حاضر نیستند برای بهبود روابط، تلاش کنند. تنبلها در واقع با بیمسئولیتی خود به افرادی که با آنها در ارتباط نزدیک هستند، فشار و آسیب زیادی را وارد میکنند.
-
زندگی یکنواخت و کسالتبار
اگر به سبک زندگی افراد تنبل نگاهی بیندازید، متوجه میشوید که زندگی آنها خالی از هر تنوع، نشاط و تجربهایست.
اینگونه افراد با یکجا نشستن و بیتحرکی، روز و شب را به هم وصل میکنند و زندگی آنها مملو از روزمرگی، تکرار و یکنواختیست.
-
تنهایی
یکی دیگر از عواقب جدی و دردناک تنبلی، تنهاییست چرا که معاشرت با افراد تنبل برای آدمها جذابیت چندانی ندارد و به مرور زمان افراد از آنها فاصله میگیرند. این تنهایی گاه آنقدر در افراد تنبل شدت میگیرد که آنها را تا مرز افسردگی پیش میبرد که در این مورد باید برای درمان افسردگی اقدام کنند.
-
احساس ضعف نسبت به توانمندیهای خود
اگر در زندگی خود به دلیل تنبلی هیچ کاری را آغاز و تجربه نکنید، به تدریج به توانمندیهای خود شک میکنید و احساس ضعف و ناتوانی در شما شکل میگیرد.
-
هدر رفتن عمر و عقب ماندن از زندگی
تنبلی شما را از انجام کارهای مهم دور میکند و از زندگی عقب میاندازد. چه بخواهید چه نخواهید این عادت همانند سارقیست که عمر و وقت شما را میدزد. انتخاب با خودتان است که تنبلی را ادامه دهید یا خیر. اما به این واقعیت توجه کنید که عمر انسان کوتاه است؛ بنابراین اجازه ندهید تنبلی، کنترل زندگی شما را به دست بگیرد و عمرتان را هدر دهد.
-
محروم ماندن از لذتهای زندگی و حسرت خوردن
تصور کنید فردی گرفتار تنبلیست و عشق و علاقه فراوانی به طبیعتگردیدارد. این فرد در یکی از روزهای خوش آب و هوا، فیلمی از طبیعتگردی را میبیند و بعد از دیدن فیلم، هوس میکند، سری به طبیعت بزند. در همین حال و هوا سر و کله تنبلی پیدا میشود و برایش هزاران دلیل و بهانه میتراشد تا او را از رفتن منصرف کند.
فکر میکنید آینده زندگی این فرد چگونه رقم میخورد؟ زندگی این فرد تنبل قطعا پر از حسرت و پشیمانی از کارهای انجام نداده خواهد بود و هیچ لذتی را تجربه نخواهد کرد.
جلوگیری از تنبلی و اهمال کاری
حتی اگر تنبلی در شما حالت بیمارگونه هم نداشته باشد، بیشتر اوقات تمایل شما ممکن است به سمت راحتی و انجام ندادن کارها باشد. به شما پیشنهاد میکنیم هر زمان که احساس کردید، هیچ تمایلی برای انجام فعالیتهای زندگی خود ندارید، روشهای زیر را برای غلبه بر تنبلی به کار بگیرید و از نتایج آن شگفتزده شوید.
-
بازی تصویرسازی ذهنی
یک بازی تصویرسازی برای ذهن خود انجام دهید. زمانی را برای خود تصویرسازی کنید که کارهای مهمتان را انجام دادهاید و به پایان رساندهاید. سعی کنید، حس شیرینی و راحتی انجام دادن کارها را نیز، در ذهن خود مجسم کنید. اگر این بازی تصویرسازی را چندین بار در ذهن خود، تکرار کنید، خواهید دید که مبارزه با تنبلی و بی حوصلگی برای شما چقدر آسان شده است. این کار به شما کمک میکند تا متوجه شوید که راحتی انجام دادن کارها بسیار بیشتر از راحتی تنبلیست.
-
به خودتان جایزه بدهید
هر سن و سالی که داشته باشید، جایزه گرفتن برای شما دلچسب و لذتبخش است. از لذت جایزه گرفتن برای غلبه بر تنبلی خود استفاده کنید. به طور مثال به خودتان قول دهید، اگر کاری را به سرانجام برسانید، هر آنچه که خیلی دوستش دارید، برای خود به عنوان جایزه بخرید. در نظر داشته باشید مغز شما به پاداشهای فوری واکنش بهتری نشان میدهد، بنابراین پاداش و جایزه خود را در اسرع وقت تهیه کنید.
-
برای خودتان زمان تحویل کار تعیین کنید
حتی اگر تمام نیروها درون شما بسیج شدهاند تا شما را از انجام یک کار منصرف کنند، دست از تلاش برای غلبه بر آنها برندارید. یکی از کارهایی که به درمان تنبلی شما کمک میکند، اینست که بر روی یک کاغذی زمان تحویل انجام کارهایتان را بنویسید. این کار گرچه ساده به نظر میرسد اما بسیار تاثیرگذار است و در شما تعهدی ایجاد میکند تا کار خود را در زمان تعیین شده انجام دهید.
بهترین راه درمان تنبلی چیست؟
تعدد و تنوع روشهای درمان تنبلی باعث میشود تا شما در انتخاب یک روش درمانی مناسب سردرگم و گیج شوید. مطالعه کتاب، مقالات و به کارگیری برخی روشهای امتحان شده، ممکن است شما را تا حدی از تنبلی دور کند اما اگر میخواهید بهترین راه درمان تنبلی را بدانید، پیشنهاد ما به شما مراجعه به یک کوچ ، راهبر و متخصصان این حوزه ست.
با مراجعه به یک متخصص مطمئن میتوانید با خیال راحت و بیپرده از تنبلی و احساسات مختلف خود سخن بگویید. متخصصان به دور از هرگونه قضاوت حرفهایتان را میشنود و دلایل روانشناختی تنبلی شما را بررسی میکند. پس از مدتی که جلسات مشاوره خود را به صورت منظم ادامه دادید، متوجه میشوید که نه تنها تنبلی بلکه بسیاری از مشکلات زندگی شما محو شدهاند و از بین رفتهاند.
بیشک شما دوست ندارید که کارهای مهم زندگیتان بر روی هم تلنبار شود اما گاهی سستی و تنبلی باعث میشود نسبت به انجام کارها بیتفاوت و بیمسئولیت شوید.
برخی افراد به غلط تنبلی و اهمالکاری را به جای هم به کار میبرند، در صورتی که این دو رفتار با هم تفاوت دارند. در حالت تنبلی فرد هیچگونه تمایلی برای انجام یک کار را ندارد اما در حالت اهمالکاری افراد کارهای خود را با انجام میدهند اما تاخیر و تعلل بسیار زیاد.
تنبلی در دراز مدت میتواند آسیبهای جدی به زندگی شما وارد کند؛ بنابراین لازمست علت آن را در درون خود ریشهیابی کنید و در صدد رفع آن برآیید.
تجربه شما از حالت تنبلی چیست؟ آیا تا به حال این عادت به زندگی شما لطمه زدهاست؟ برای ما از این تجربه خود بنویسید.
56 Responses
عالی بود
👏👏👏
خیلی خوب بود
تنبلی خیلی آزار دهندستن واقعا
خیلی عالی و کاربردی بود
این مقاله واقعاً به من یادآوری کرد که باید به تغییرات کوچک در روزمرهام توجه کنم تا از تنبلی خارج شوم و به اهدافم برسم
من احساس میکنم که این مقاله واقعاً به من انگیزه داد تا به جایگاه بهتری در زندگیام برسم و از تنبلی خارج شوم
این مقاله به من یادآوری کرد که تنبلی یک مسئله رایج است و راهحلهای موثری برای آن وجود دارد که من میتوانم از آنها استفاده کنم
من از تجربه خواندن این مقاله لذت بردم و مطمئن هستم که این نکات مفید به من کمک خواهند کرد
این مقاله واقعاً به من یادآوری کرد که تنبلی یک مسئله قابل حل است و من میتوانم اقدامات موثری برای مقابله با آن انجام دهم
خیلی مقاله خوب و مفیدی بود و الان خیلی بدرد میخوره
و حتی میشه با مراجعه به یک متخصص اون مشکل رو رفع کرد و آن رو حلش کرد
کتاب خودن و دیسیپلین داشتن خیلی مقوله در گاهش تنبلی
برنامه ریزی و درست و اصولی داشتن میتونه خیلی کمک کنه به تنبلی
تنبلی گاهی انقدر زیاد میشه که نمیتونم غذا بخورم حتی برای رفتن به سرویس هم حال ندارم و واقعا خجالت آوره
چقدر عالی و مفید بود
افراد تنبل اشتیاقی به کار کردن ندارند و برای انجام هر کاری بهانه های مختلف میارن که اون کار رو انجام ندن
زنده باشید استاد
من که آدم پر انرژی هستم همیشه دغدغه کارهامو داذم مبادا که کارهام بمونه و تلنبار بشن رو هم .همیشه جوری فعالیت میکنم که وقت اضافه بیارم
خدا قوت به تیم عالی من حقیقی
ای کاش زودتر باشما آشنا میشدم و میتونستم به جاهایی که آرزو داشتم میرسیدم .واقعا ضربه ای که تنبلی به من زد رو هیچ جوره نمیتونم جبران کنم
خسته نباشید استاد
تنبلی باعث شد به اون جایی که حقم بوده نرسم و همیشه حسرت بخورم .راهکار مناسبی پیدا نکردم که خومو نجات بدم
پرفکت
به به چ مقاله ی خوبی
عالی
من ادمی هستم که دوست ندارم کارام روی هم تلنبار شه
معرکه بود
واقعا تنبلی کار ادمو عقب میندازه
بینظیریرد
روش های مبارزه خیلی عالی بود
خیلی وقته دنبال درمان تنبلی بودم
تنبلی خیلی اثر بدی رو روح و جانمون گذاشته
من اصلا تفاوت تنبلی و اهمال کاری رو نمیدونستم
حداقل انقد تیم من حقیقی زحمت میکشن کاش از مقاله ها نهایت استفاده رو ببرن و مطالعه ی خوبی از مقاله داشته باشن ما ک استفاده کردیم برکت براتون😍🙏🏻🌱
خداقوت بهترینا🌸🌱
ممنون از انتشار این اگاهی های ناب😍🌱
بسیار عالی و تاثیرگذاربود…♥️✨️
من قبلا خیلی تنبل بودم طوری بود اصلا ازخونه بیرون نمیرفتم همش میگفتم روزای تکراری و…
باید جلوشو بگیری هر چه زودتر
خیلی تنبلی میتونه در رشد و پیشرفتتون اخلال ایجاد کنه باید یاد گرفت اونو کنترل کرد
بنظرم کتاب بهترین راه درمانه
اهمالکاری بیشتر وقتایی که سرم شلوغه و کارای زیادی برای انجام دادن دارم میاد سراغم
مرسی این مقالتون در حقیقت برام روشن کرد که من بر خلاف تصورم تنبل نشدم بلکه اهمال کاری گریبانمو گرفته
من قبلن اینطوری بودم تنبل بودم و به کارام نمیرسیدم ولی دوره استاد اخلاق منو عوض کرد
بنظرم برنامه ریزی هم خوبه واسه رفع تنبلی
دوره استاد قورچیان برای اینجور مساعل خوبه
مقالتون خیلی خوبه .و شناخت تنبلی و راهشو گفتید و لین یعنی خیلی خوب
خیلی ممنون که بهترین راه ننبلی رو توی مقالتون گفتید
واقعا تنبلی غیر از اثر بدی که روی روح و روان خودمون میذاره اطرافیانمون رو هم ازار میده ممنون از مطالب مفیدتون
بسیار عالی بود، ممنون از ریز بینی و اطلاعات مفیدتون♥️🌹💜
خیلی جالب بود این مقاله من همیشه فکر میکردم تنبل هستم اما فهمیدم که بیشتر اهمال کار هستم و اینکه حجم زیاد خشم و نفرت و استرس باعث میشه انرژی زیادی از دست بدیم و باید برای حل کردنشون قدمی برداریم ممنون از گروه عالی من حقیقی که انقدر به اگاهی مردم کمک میکنند
مقاله ی خیلی خوب وموثری بودوان شاءالله که بتونم باسعی وتلاش به تمام هدفهام برسم ممنون ازمقالات پرمعناتون
سلام ممنون از مقاله خوبتون دقیقا من اهمال کاری زیادی دارم و دارم روی این باگ خودم کار میکنم که بهتر بشه
کار درونی خیلی بهم کمک کرد فاصله بگیرم از تنبلی
شفای زخم هام باعث شد من بتونم تمرکز کنم و از تنبلی دورشم
ممنونم بابت مقاله پربار
به کار بردن هر کدام از این راهکارهای به ظاهر ساده میتونه خیلی خیلی در درمان تنبلی و غلبه بر مقاومت تاثیرگذار باشه.
ممنونم بابت این مقاله🙏🌻