12 راهکار موثر برای درمان تنبلی

12 راهکار موثر و ساده برای غلبه بر تنبلی

هنوز برای پرداخت اجاره خانه وقت هست. فعلا حوصله ندارم شیر آب را تعمیر کنم. کتاب دلخواهم را در فرصتی بهتر میخوانم.

اگر اغلب اوقات در زندگی گرفتار تنبلی باشید، این نوع جمله‌ها حتما برایتان آشنا هست. شبیه به این جملات را حتما بارها در ذهن خود تکرار کرده‌اید و یا به دیگران گفته‌اید.

بهترین و ناب‌ترین فرصت‌های زندگی شما با انجام ندادن کارهای مهم بر باد می‌رود و روزی می‌رسد که به خود می‌آیید و متوجه می‌شوید که تمام عمر با ارزش شما به دلیل تنبلی هدر رفته‌است.  مهم است که مراقب باشید، قبل از آنکه تنبلی بر تمام ابعاد زندگی شما سایه افکند، آن را کنترل کنید.

در این قسمت از مقاله من حقیقی با ما همراه باشید تا با دلایل تنبلی و موثرترین راهکارهای غلبه بر تنبلی آشنا شوید. آگاهی از اطلاعات این مقاله به شما کمک می‌کند تا برای همیشه با تنبلی خداحافظی کنید و پرتلاش و پویا فرمان زندگی خود را به دست بگیرید.

چگونه بر تنبلی غلبه کنیم ؟

زمانی که دچار تنبلی می‌شوید، بی‌شک کارهای مهم زندگی شما بر روی هم انباشته می‌شود. این حجم از کارهای تلنبارشده، شما را مضطرب و نگران می‌کند و احتمالا اولین سوالی که از خود می‌پرسید اینست که چگونه میتوانم بر تنبلی خود غلبه کنم. پاسخ به این سوال بدون بررسی عوامل و دلایل تنبلی برای شما آسان نخواهد بود .

 در قسمت بعدی مقاله اصلی‌ترین دلایل تنبلی را بیان می‌کنیم و به تحلیل هر یک از آنها می‌پردازیم.

مهم‌ترین و اصلی‌ترین دلایل تنبلی در کارها که کمتر آنها را شنیده‌اید.

تنبلی ممکن است به هزاران دلیل و علت در شما ایجاد شود. آنچه مهم است، آگاه شدن از این دلایل و بررسی عمیق و موشکافانه آنهاست. در این قسمت از دلایلی برای شما صحبت کردیم که شاید آنها را کمتر شنیده باشید.

افسردگی

یکی از دلایل تنبلی که شما را نسبت به انجام هر کاری بی‌رغبت می‌کند، افسردگی‌ست.  با وجود افسردگی شما هیچ انگیزه و توانی ندارید تا به امورات زندگی خود رسیدگی کنید و یا ممکن است فکر کنید انجام اینگونه کارها هیچ فایده‌ای ندارد.

  • نداشتن هدف و معنا در زندگی

اگر از افراد تنبل بپرسید که در زندگی برای خود چه هدف و معنایی مشخص کرده‌اند، اغلب آنها پاسخی برای این سوال ندارند. این بی‌هدفی و بی‌معنایی در زندگی باعث می‌شود تا افراد هیچ انگیزه‌ای نداشته باشند تا فعالیتی را شروع کنند و در جهت رسیدن به آن تلاش کنند.

  • انتظار بیهوده از عوامل بیرونی

برخی از افراد تنبل منتظرند تا معجزه‌ و اتفاقی از بیرون رخ دهد و بعد آنها کاری را شروع کنند. این تفکر مخرب باعث می‌شود، آنها همیشه در انتظاری بیهوده به سر ببرند و کمر همت را برای انجام هیچ کاری نبندند.

  • وجود شکست‌های پیشین در زندگی

افراد در زندگی ممکن است شکست‌هایی را در روابط عاطفی، شغلی، تحصیلی و … خود تجربه کنند. این تجربیات تلخ در زندگی باعث می‌شود که آنها از شکست دوباره بترسند و نخواهند هیچ کار مهمی را شروع کنند.

  • بزرگ و سخت انگاشتن کارها

اگر شما انجام دادن کارها را در نظر خود بزرگ و غیرقابل انجام، جلوه دهید و آنها را همچون غولی ببینید، بعید نیست که گرفتار تنبلی شوید و دوست نداشته باشید که هیچ کاری را به سرانجام برسانید.

  • برچسب زدن تنبلی و قضاوت دیگران

گاهی اوقات دیگران رفتارهایی مانند: بی‌تحرکی و بی‌حوصلگی را در شما می‌بینند و شما را به تنبلی متهم میکنند. در صورتی که ممکن است بروز این رفتارها در شما موقت و گذار باشد اما آنها دائما به شما برچسب تنبلی میزنند. این قضاوت نادرست سبب می‌شود شما نسبت به خودتان این دیدگاه را پیدا کنید که واقعا تنبل هستید و همیشه درگیر تنبلی بمانید.

  • معاشرت و ارتباط با افراد تنبل

شاید فکر کنید که تنبلی شما یک مسئله شخصی‌ست و ربطی به معاشرت و هم‌نشینی با افراد تنبل ندارد اما این موضوع واقعیت دارد که رخوت و بی‌حوصلگی افراد تنبل همانند یک بیماری مسری به شما منتقل میشود و شما را تنبل و بی‌حوصله میکند.

موثرترین و ساده‌ترین راهکاربرای کنار گذاشتن تنبلی

  • نوشتن آرزوها و اهداف

 اگر تنبلی و بی‌حوصلگی امان شما را بریده، یک راه‌حل ساده اما موثر برای شما اینست که برای خود دفترچه‌ای تهیه کنید و در آن از آرزوهایتان بنویسید. نوشتن آرزوها و اهداف برای شما انرژی و هیجان زیادی را به ارمغان می‌آورد، به طوری که از جای خود برمی‌خیزید و برای دستیابی به آنها قدم برمی‌دارید.

  • ارتباط با افراد فعال و پویا

 

ارتباط با افراد فعال و پرتلاشی که در زندگی خود دارای هدف و انگیزه هستند، برای افراد تنبل تلنگری‌ست تا آنها هم برای زندگی خود فعالیتی انجام دهند و دست از تنبلی بردارند.

  • غر زدن و شکایت کردن را کنار بگذارید.

اگر میخواهید تغییر متفاوتی در درونتان رخ دهد و تنبلی از شما دور شود؛ از شکایت و غر زدن دست بردارید. غر زدن باعث می‌شود انرژی شما صرف مسائل بی‌اهمیتی شود که خارج از کنترل شما هستند و هیچ انرژی در وجود شما باقی نماند تا کاری را انجام دهید.

  • تنظیم یک برنامه غذایی انرژی‌زا

یک برنامه غذایی مناسب برای خود در نظر بگیرید و برای عمل کردن به آن متعهد شوید. این برنامه غذایی باید سرشار از مواد مغذی و سالم باشد تا به جسم شما انرژی ببخشد و شما را سرحال کند. یکی از مواردی دیگری که باید برای مراقبت از سلامتی جسم خود در جهت درمان تنبلی انجام دهید، نوشیدن آب به مقدار کافیست.

  • خواب کافی

علت تنبلی و بی‌حوصلگی در برخی افراد به دلیل عدم خواب کافی و مفید است. این افراد اغلب تا دیروقت بیدار می‌مانند و برنامه منظمی برای خواب خود ندارند، به همین دلیل در طول روز کسل و بی‌انرژی هستند. اگر برنامه خوابتان را به تنهایی نمی‌توانید تنظیم کنید، حتما از یک پزشک متخصص کمک بگیرید.

  • در هر شرایطی که هستید، کاری را آغاز کنید.

سخت‌ترین و مهم‌ترین قسمت هر کاری ، آغاز آنست. در هر شرایطی که هستید، کافیست کاری را شروع کنید، بعد از این شروع، دیگر تنبلی نمیتواند بر شما غلبه کند و این شما هستید که بر آن غالب و چیره شده‌اید.

  • نگرش مثبت نسبت به تغییر خود

تنبلی را خصلت و عادتی همیشگی برای خود نپندارید. این عادت همانگونه که در شما به وجود آمده، با خواست و اداره شما هم از وجودتان محو می‌شود. نگرش و باور مثبت نسبت به درمان تنبلی بسیار کمک‌کننده است تا شما با سرعت بیشتری بتوانید بر آن غلبه کنید.

 

  • دور کردن عوامل بیرونی تشدیدکننده تنبلی از خود

درست است که تنبلی رفتار و حالتی مربوط به درون شماست اما برخی عوامل و وسایل در زندگی مانند: تلویزیون، فضای مجازی و … میتوانند این حالت رفتاری را تشدید کنند. برای غلبه بر تنبلی، زمانی را در روز در نظر بگیرید و این عوامل بیرونی را خود از دور نگه دارید.

  • هر روز زمان بسیار کوتاهی را به یک کار کوچک اختصاص دهید.

افراد تنبل اغلب از این موضوع می‌نالند که انجام دادن فلان کار سخت و زمان‌بر است؛ بنابراین از انجام آن کار منصرف می‌شوند. برای افرادی که این بهانه را دارند پیشنهاد می‌کنیم تا هر روز تنها چند دقیقه را به انجام یک کار کوچک اختصاص دهند. این کارهای کوچک و کوتاه مدت زمان و انرژی زیادی از آنها نمیگیرد اما تاثیر انجام آنها برای درمان تنبلی بی‌نظیر و شگفت‌انگیز است.

 

  • مقایسه حال خوب و حال بد

با خودتان روراست باشید و اگر قرار است کاری را انجام ندهید، به حال بد بعد از تنبلی فکر کنید.

 احساس اندوه، ناکافی بودن و نارضایتی از خود از جمله حس‌هایی‌ست که بعد از تنبلی تجربه می‌کنید. این حال بد را با زمانی مقایسه کنید که بر تنبلی غلبه کرده‌اید. حس شما بعد از غلبه بر تنبلی نشاط، سرزندگی و رضایت از خود خواهد بود. مقایسه این حالت‌های خوب و بد شما را نسبت به عواقب تنبلی آگاه‌تر میکند و راحت‌تر میتوانید آن را رها کنید.

 

  • با خودتان مهربان باشید.

اگر به عادت تنبلی مبتلا هستید، همانند والدینِ سخت‌گیر نباشید و خودتان را وادار به انجام کاری نکنید. اجبار به هر کاری باعث می‌شود مقاومت و تنبلی شما بیشتر شود؛ بنابراین با خودتان مهربان باشید و به جای بایدهای فراوان به خود بگویید بهتر است این کار را انجام دهی.

  • شرکت در کارگاه‌های خودشناسی

شرکت در کارگاه‌ها و دوره‌هایی که اساتید برجسته برگزار میکنند، به شما کمک میکند تا راه‌حل‌های موثر این اساتید را به کار بگیرید و مهارت‌های عملی خود را در جهت دوری از تنبلی تقویت کنید.

تنبلی خصلت و عادتی‌ آزاردهنده‌ست که اگر برای مدت طولانی در شما نهادینه شود، فرمان زندگیتان را به دست می‌گیرد و اجازه نمیدهد حتی لحظه‌ای از جای خود برخیزید.

درست است که تنبلی اجازه هیچ گونه فعالیتی را به شما نمیدهد اما نگران نباشید، این عادت، غولی نیست که نتوانید آن را شکست دهید. برای غلبه و درمان تنبلی ابتدا باید دلایل آن را در خود ریشه‌یابی و تحلیل کنید.

ارتباط با افراد فعال ، داشتن برنامه غذایی مناسب، نگرش مثبت، خواب کافی و … از موثرترین راهکارها برای رهایی از تنبلی هستند.

آیا تا به حال این راهکارها را برای درمان تنبلی به کار گرفته‌اید؟

62 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *