خیانت همسر و راه‌های برخورد با آن

چطور با خیانت همسرم رفتار کنم؟ [نحوه واکنش به خیانت]

 

خیانت یکی از مشکلاتی است که می‌تواند در رابطه زناشویی اتفاق بیفتد و منجر به آسیب‌های متعددی شود. درحالی‌که برخی افراد چشم خود را به روی خیانت همسرشان بسته‌اند، برخی افراد به دلیل اقدامات خارج از معمول همسرشان، به خیانت او مشکوک هستند.

اگر شما نیز به خیانت همسر خود شک دارید و می‌خواهید بدانید که آیا او به شما وفادار است یا خیر، لازم است بدانید برخی نشانه‌ها می‌توانند به شما کمک کنند که این موضوع را متوجه شوید.

پادکست نحوه واکنش به خیانت

 

علائم خیانت همسر می‌توانند با یکدیگر تفاوت زیادی داشته باشند زیرا هر فرد وقتی خیانت می‌کند رفتارهای متفاوتی را بروز می‌دهد و بنابراین، نمی‌توان علائم واحدی را برای همه شرایط در نظر گرفت.

همچنین لازم است بدانید این علائم قطعی نیستند و برای مطمئن شدن از خیانت همسرتان، نباید تنها به مشاهده نشانه‌ها بسنده کنید. در ادامه با علائم خیانت همسر، علل و راه‌های کنار آمدن با آن آشنا می‌شوید.

 

علائم خیانت همسر چیست؟ | نشانه‌های خیانت همسرم چیست؟

  • بهبود ظاهر همسرتان
  • استفاده مخفیانه از تلفن همراه
  • عدم در دسترس بودن
  • کاهش یا افزایش رابطه جنسی
  • بد اخلاق شدن همسرتان
  • تغییر برنامه‌های همسرتان
  • ناراحتی دوستان فرد خیانت کار
  • هزینه‌های غیرقابل‌توجیه
  • کم‌رنگ شدن صمیمیت عاطفی
  • عصبانی شدن هنگام صحبت درباره خیانت

چگونه به خیانت همسر پی ببریم؟ اگر این سوالی است که از خودتان می‌پرسید احتمالا از قبل متوجه نشانه‌هایی شده‌اید. علائم خیانت در هر رابطه‌ای متفاوت است اما برخی علائم مشترک وجود دارند که با استفاده از آن‌ها می‌توانید به این مسئله پی ببرید. اولین و مهم‌ترین نشانه خیانت، حس غریزی شماست.

اگر این حس غریزی به شما می‌گوید که همسرتان به شما خیانت می‌کند احتمالا حستان درست است. بااین‌حال، در شرایط شک به خیانت همسر نیز مطمئنا جمع‌آوری شواهد و بررسی وجود نشانه های خیانت همسر اهمیت زیادی دارد. در ادامه با نشانه های مهم خیانت همسر آشنا می‌شوید.

1. بهبود ظاهر همسرتان از نشانه‌های خیانت همسر است

اگر همسرتان به‌طور ناگهانی شروع به ورزش و عادات غذایی سالم کرده است این امر می‌تواند نشانه‌ای از این موضوع باشد که احتمالا می‌خواهد برای فردی دیگر جذاب‌تر به نظر برسد.

اگر او اخیرا به مدل موی خود اهمیت زیادی می‌دهد یا به دنبال لباس زیر جدیدی است که با آن زیبا به نظر برسد ممکن است بخواهد از فردی دیگر توجه بگیرد.

2. استفاده مخفیانه از تلفن همراه یا کامپیوتر از علائم خیانت همسر می‌باشد

افرادی که خیانت می‌کنند معمولا بیشتر از گذشته از تلفن همراه یا کامپیوتر استفاده می‌کنند و معمولا از این وسایل خود نیز بیشتر محافظت می‌کنند. اگر تلفن همراه یا کامپیوتر همسرتان قبلا رمز عبور نداشته است اما اکنون دارد این امر نشان‌دهنده اتفاق خوبی نیست.

اگر همسرتان به‌طور ناگهانی شروع به پاک کردن روزانه متن پیام‌ها یا تاریخچه مرورگرها می‌کند این امر نشانه خوبی نیست. همچنین، ممکن است متوجه شوید که همسرتان به‌هیچ‌عنوان از تلفن همراه خود فاصله نمی‌گیرد یا دیگر به شما اجازه نمی‌دهد که از تلفن همراه او استفاده کنید.

3. عدم در دسترس بودن از نشانه‌های خیانت همسر می‌باشد

اگر همسرتان به شما خیانت می‌کند احتمال اینکه به تماس‌ها یا پیام‌های شما پاسخگو باشد کمتر می‌شود. او ممکن است دائما برای توجیه پاسخگو نبودنش بگوید که در جلسه یا پشت فرمان بوده یا به منطقه‌ای رفته بوده که تلفن در آنجا آنتن نمی‌داده است؛ بنابراین، اگر همسرتان در هنگام یک ماموریت کاری یا زمانی که هنوز از سر کار به خانه برنگشته است به تلفن خود جواب نمی‌دهد این مسئله نشانه خوبی نیست.

 

بیشتر بخوانید: حالات مرد بعد از خیانت

 

4. کاهش یا افزایش رابطه جنسی یکی از نشانه‌های خیانت همسر می‌باشد

هم کاهش و هم افزایش رابطه جنسی می‌تواند نشان‌دهنده خیانت مرد به زن یا خیانت زن به مرد باشد. کاهش رابطه جنسی به این دلیل اتفاق می‌افتد که ذهن همسرتان بر روی فردی دیگر متمرکز است و افزایش رابطه جنسی زمانی اتفاق می‌افتد که همسرتان بخواهد بر روی خیانت خود سرپوش بگذارد.

یکی دیگر از نشانه‌های خیانت می‌تواند این موضوع باشد که در رابطه جنسی شما و همسرتان، عاطفه کمتری وجود داشته باشد. یکی دیگر از نشانه‌های خیانت این است که همسرتان از تکنیک‌های جدیدی در رابطه جنسی استفاده کند که ممکن است آن را از رابطه با فرد دیگری یاد گرفته باشد.

5. بد رفتار کردن همسرتان با شما از علائم خیانت همسر است

افرادی که خیانت می‌کنند معمولا سعی می‌کنند رفتارشان را در ذهن خود منطقی جلوه بدهند. یکی از راه‌هایی که آن‌ها به این منظور انجام می‌دهند انداختن تقصیر به گردن دیگران است. برای مثال، ممکن است همسرتان به شما بگوید که مانند زمانی که با هم ازدواج کرده‌اید نیستید یا در هنگام رابطه جنسی به اندازه کافی هیجان ندارید.

بنابراین، او ممکن است بگوید که به سرگرمی‌ای خارج از خانه نیاز دارد تا از این طریق رفتار خودش را توجیه کند. اگر اخیرا برخی رفتارهای شما که برای همسرتان آزاردهنده نبوده اما اکنون برای او آزاردهنده شده یا نسبت به شما سرد رفتار می‌کند این مسئله می‌تواند نشانه‌ای جدی از خیانت همسرتان باشد.

6. تغییر برنامه‌های همسرتان از نشانه‌های همسرتان می‌باشد

اگر همسرتان هیچ‌وقت از سرکار با تاخیر به خانه نمی‌آمده است اما اکنون دیر می‌رسد و این مسئله دائما اتفاق می‌افتد ممکن است نشان‌دهنده این مسئله باشد که او به شما دروغ می‌گوید. برای مثال، اگر همسر شما هیچ‌وقت ماموریت نمی‌رفته اما ناگهان خبر می‌دهد که به ماموریت می‌رود این مسئله می‌تواند نشان‌دهنده این موضوع باشد که او ممکن است با فردی دیگر قرار گذاشته باشد.

7. ناراحتی دوستان فرد خیانت کار در کنار شما از علائم خیانت همسر می‌باشد

اگر همسرتان به شما خیانت می‌کند ممکن است شما آخرین نفری باشید که این موضوع را متوجه شوید. دوستان فرد خیانت‌کار معمولا از همان ابتدا متوجه خیانت می‌شوند. این مسئله باعث می‌شود که آن‌ها در کنار شما احساس راحتی نداشته باشند و از شما دوری کنند. از سوی دیگر، ممکن است آن‌ها بیش‌ازحد خوش‌برخورد شوند. ممکن است آن‌ها از صحبت در مورد رابطه شما و همسرتان خودداری کنند و به‌جای آن، با شما بیش‌ازحد خوش‌رو باشند.

8. هزینه‌های غیرقابل‌توجیه از نشانه‌های خیانت همسر می‌باشد

اگر متوجه هزینه‌های غیرقابل‌توجیه همسرتان شدید یا ناگهان متوجه شدید که موجودی حساب بانکی او کاهش پیدا کرده است این ممکن است نشانه‌ای از خیانت همسرتان باشد. ممکن است از او در مورد این هزینه‌ها سوال کنید و او پاسخی غیرقابل‌باور به شما بدهد. به‌هرحال، خیانت همسر در زندگی مشترک، هزینه دارد و فرد خیانت‌کار لازم است برای شام، هدیه، سفر و غیره هزینه کند.

9. کم‌رنگ شدن صمیمیت عاطفی می‌تواند به معنی خیانت همسر شما باشد

مطمئنا هیچ رابطه زناشویی‌ای بعد از گذشت چند سال مثل روز اول نیست. بااین‌وجود، زوجین معمولا سعی می‌کنند ارتباطی عمیق، صمیمی و همراه با اعتماد با یکدیگر داشته باشند. بنابراین، اگر صمیمیت همسرتان ناگهان با شما کمتر شده باشد ممکن است این مسئله نشانه‌ای از خیانت او باشد.

10. واکنش‌های نامناسب هنگام صحبت درباره خیانت یکی از نشانه‌های خیانت می‌باشد

اگر همسرتان به شما خیانت می‌کند مطمئنا صحبت در مورد آن با شما، آخرین کاری است که او می‌خواهد انجام دهد. بنابراین، وقتی در مورد این مسئله از او می‌پرسید ممکن است او سعی کند بحث را منحرف کند یا از صحبت در مورد آن اجتناب کند.

از سوی دیگر، ممکن است او مسئولیت احساس و فکری که دارید را به گردن شما بیندازد. اگر وقتی در مورد خیانت صحبت می‌کنید همسرتان پاسخ می‌دهد که «اگه یکم به من بیشتر اعتماد کنی شاید رابطمون بهتر بشه» ممکن است او در تلاش برای سرپوش گذاشتن بر خیانت خود باشد. بنابراین، اجازه ندهید این حرف، حس غریزی شما را زیر سوال ببرد.

بهترین واکنش در برابر خیانت همسر چیست؟

برخورد با خیانت همسر یکی از چالش‌برانگیزترین موقعیت‌هایی است که ممکن است برای هر فردی پیش بیاید. بهترین واکنش به این مسئله بستگی به شرایط فردی، نوع رابطه و دیدگاه‌های شخصی دارد. با این حال، می‌توان چند گام کلی و پیشنهادهای مفید را در نظر گرفت:

آرامش و کنترل احساسات

اولین واکنش طبیعی در برابر خیانت، شوک و خشم است. در چنین موقعیتی، احساسات شدید و منفی مانند عصبانیت و دلشکستگی به سراغ شما می‌آید، اما سعی کنید در ابتدا آرامش خود را حفظ کنید. این کار ممکن است دشوار باشد، اما ضروری است تا بتوانید بهترین تصمیم ممکن را بگیرید. برای کنترل احساسات، نفس‌های عمیق بکشید و به خود فرصت دهید تا از شدت اولیه شوک کاسته شود.

از تصمیم‌گیری‌های عجولانه بپرهیزید، زیرا تصمیم‌های فوری و ناشی از خشم ممکن است به عواقب بدتری منجر شوند. با خود مهربان باشید و اجازه دهید زمان به شما کمک کند تا وضعیت را بهتر درک کنید و بتوانید با دید بازتر به مسئله نگاه کنید. به خاطر داشته باشید که کنترل احساسات، کلید برخورد موثر و منطقی با خیانت است.

 

بیشتر بخوانید: عامل خیانت چیست؟

 

صحبت و ارتباط موثر

با همسر خود در مورد مسئله صحبت کنید. در این گفتگوها سعی کنید به جای متهم کردن و بحث‌های بی‌پایان، به دنبال درک دلایل و مشکلات موجود باشید. ایجاد فضایی برای گفتگوی صمیمی و بدون قضاوت می‌تواند به شما کمک کند تا بهتر بفهمید چرا چنین اتفاقی رخ داده است.

با استفاده از گوش دادن فعال و بیان احساسات خود به شکلی سازنده، می‌توانید به اصل مسائل پی ببرید و شاید حتی راه‌حل‌هایی برای مشکلات خود بیابید. توجه داشته باشید که هدف این گفتگوها باید پیدا کردن راهی برای حل مشکلات و بهبود رابطه باشد، نه تکرار اتهامات و ایجاد تنش‌های بیشتر. برقراری ارتباط موثر می‌تواند به شما کمک کند تا به تصمیمی آگاهانه و منطقی درباره آینده رابطه‌تان برسید.

 

مشاوره تخصصی

مراجعه به مشاور خانواده یا روانشناس می‌تواند کمک بزرگی در مدیریت این بحران باشد. مشاوران با تجربه و تخصص خود می‌توانند ابزارها و راهکارهای مناسبی برای مواجهه با این شرایط فراهم کنند. آن‌ها به شما کمک می‌کنند تا احساسات و افکار خود را بهتر درک کرده و راه‌های سالم‌تری برای بیان آن‌ها پیدا کنید.

همچنین، مشاوران می‌توانند به شما و همسرتان کمک کنند تا با هم به شکلی سازنده‌تر گفتگو کنید و دلایل و ریشه‌های مشکلات را شناسایی کنید. با استفاده از تکنیک‌های مختلف مشاوره، می‌توانید به بازسازی اعتماد و بهبود رابطه‌تان بپردازید، یا اگر تصمیم به جدایی دارید، این کار را با کمترین آسیب ممکن انجام دهید. بهره‌گیری از کمک تخصصی می‌تواند مسیر شما را روشن‌تر و فرآیند تصمیم‌گیری را آسان‌تر کند.

تعیین اهداف و تصمیم‌گیری

پس از گذشت مدتی و بررسی شرایط، تصمیم بگیرید که آیا می‌خواهید به رابطه ادامه دهید یا نه. این تصمیم باید با توجه به ارزش‌ها، اولویت‌ها و احساسات شما باشد. در این مرحله، مهم است که به خود زمان بدهید تا به دور از احساسات تند اولیه، با دقت و تفکر به آینده خود نگاه کنید. از خود بپرسید آیا می‌توانید دوباره به همسرتان اعتماد کنید و آیا ارزش‌ها و اهداف مشترک کافی برای ادامه رابطه وجود دارد یا نه.

همچنین، بررسی کنید که آیا ماندن در این رابطه به سلامت روانی و عاطفی شما کمک می‌کند یا آن را به خطر می‌اندازد. در نهایت، تصمیم‌گیری باید بر اساس آنچه برای شما و زندگی‌تان بهترین است، انجام شود. مهم است که به احساسات و نیازهای خود احترام بگذارید و مسیری را انتخاب کنید که بیشترین رضایت و آرامش را برایتان به همراه دارد.

 

خودمراقبتی

در این شرایط سخت، به سلامت جسمی و روانی خود اهمیت دهید. خودمراقبتی نقش حیاتی در کاهش استرس و بهبود حال روحی دارد. فعالیت‌های مورد علاقه، ورزش، و مراقبت از خود می‌تواند به شما کمک کند تا بهتر با فشارهای روانی مواجه شوید. اختصاص زمانی برای فعالیت‌هایی که شما را خوشحال می‌کنند، مانند خواندن کتاب، تماشای فیلم، یا گذراندن وقت با دوستان، می‌تواند انرژی مثبتی به شما بدهد.

ورزش منظم نیز به طور قابل توجهی در کاهش استرس و افزایش ترشح هورمون‌های شادی موثر است. همچنین، تغذیه سالم و خواب کافی به تقویت سلامت جسمی و روانی شما کمک می‌کند. تمرکز بر خودمراقبتی به شما این امکان را می‌دهد که با قدرت و آرامش بیشتری با چالش‌های پیش رو مقابله کنید و تصمیم‌های بهتری بگیرید.

حمایت اجتماعی

با دوستان و خانواده‌ای که به آن‌ها اعتماد دارید، صحبت کنید و از حمایت آن‌ها بهره‌مند شوید. در شرایط دشوار، ارتباط با افرادی که به شما نزدیک هستند و شما را درک می‌کنند، می‌تواند منبع عظیمی از قوت قلب و همدلی باشد. آن‌ها می‌توانند به شما گوش دهند، شما را درک کنند و راهنمایی‌های مفیدی ارائه دهند.

همچنین، گذراندن وقت با دوستان و خانواده می‌تواند حس تنهایی و انزوا را کاهش دهد و به شما کمک کند تا دیدگاه‌های جدیدی نسبت به موقعیت خود پیدا کنید. استفاده از حمایت اجتماعی می‌تواند به شما احساس امنیت و اطمینان بدهد و کمک کند تا بهتر با مشکلات و چالش‌های پیش رو مواجه شوید. در نهایت، تکیه بر حمایت‌های عاطفی دوستان و خانواده می‌تواند به شما کمک کند تا دوران سخت را با قدرت و آرامش بیشتری پشت سر بگذارید.

در نهایت، هر فردی بهترین راه‌حل را با توجه به شرایط خاص خود پیدا می‌کند. مهم است که به خود و احساساتتان احترام بگذارید و تصمیمی بگیرید که برای شما مناسب باشد. با توجه به تفاوت‌های فردی و پیچیدگی‌های زندگی، هیچ راه‌حل واحدی برای همه وجود ندارد. به خود زمان بدهید تا به دقت جوانب مختلف را بررسی کنید و تصمیمی آگاهانه بگیرید که هم‌راستا با ارزش‌ها و نیازهای شما باشد.

اعتماد به توانایی خود برای یافتن بهترین راه‌حل و احترام به احساسات درونی‌تان می‌تواند به شما کمک کند تا با اطمینان و آرامش بیشتری این دوره سخت را پشت سر بگذارید. مهم‌ترین نکته این است که هر تصمیمی که می‌گیرید، باید در جهت بهبود و سلامت جسمی و روحی شما باشد.

عوامل مؤثر در خیانت همسر چیست؟ | چه مواردی روی خیانت همسر تأثیر دارند؟

دلایل و علل متعددی وجود دارد که باعث می‌شود مردان یا زنان به همسر خود خیانت کنند اما برخی عوامل خطر، احتمال وقوع مشکل خیانت همسر را افزایش می‌دهند. در ادامه با عوامل خطر و علل این مسئله آشنا می‌شوید.

عوامل خطر فردی

اگرچه قاعده کلی این است که مشکلات رابطه زناشویی در خیانت نقش دارند اما برخی عوامل فردی می‌توانند احتمال وقوع این مسئله را افزایش دهند که در ادامه با آن‌ها آشنا می‌شوید.

  • اعتیاد: سوءمصرف مواد مخدر، الکل و اعتیاد به قمار می‌توانند احتمال خیانت را افزایش دهند. به‌ویژه الکل می‌تواند بازداری را در فرد کاهش دهد و درنتیجه او ممکن است در مواقع هوشیار نبودن، اقدام به خیانت کند.

  • سبک دلبستگی: برخی سبک‌های دلبستگی مانند دلبستگی اجتنابی یا ناامنی و همچنین اختلالات صمیمیت می‌توانند احتمال خیانت را افزایش دهند. عزت‌نفس پایین نیز در این مسئله نقش دارد.
  • آسیب دوران کودکی: داشتن سابقه آسیب دوران کودکی مانند کودک‌آزاری جسمی، جنسی، روانی یا غفلت با احتمال خیانت ارتباط دارد.
  • مواجهه با خیانت در کودکی: مطالعات نشان می‌دهند افرادی که در کودکی شاهد خیانت والدینشان بوده‌اند بیشتر احتمال دارد که به همسر خود خیانت کنند.
  • بیماری روانشناختی: برخی بیماری‌های روانشناختی مانند اختلال دوقطبی در خیانت نقش دارند.
  • سابقه خیانت: افرادی که در روابط گذشته خود خیانت کرده‌اند سه برابر بیشتر احتمال دارد که در روابط بعدی خود نیز این رفتار را تکرار کنند.
  • مسائل روانشناختی: صفات خودشیفتگی یا اختلالات شخصیت با افزایش احتمال خیانت ارتباط دارد. افرادی که این ویژگی‌ها را دارند معمولا همدلی ندارند و درنتیجه متوجه تاثیر خیانت خود بر همسرشان نیستند.
  • اعتیاد جنسی: اعتیاد جنسی ممکن است باعث شود که فرد از رابطه جنسی با همسر خود راضی نباشد و درنتیجه به خیانت روی آورد.

عوامل خطر مرتبط با رابطه

مشکلات موجود در رابطه زناشویی یکی از عوامل خطر بسیار مهم برای خیانت همسر است که در ادامه با آن‌ها آشنا می‌شوید.

  • خشونت خانگی و سوء رفتار عاطفی
  • قطع ارتباط عاطفی یا جسمی
  • مشکلات مالی
  • نبود تعامل
  • فقدان احترام
  • سازگاری کم میان زوجین

دلیل اصلی خیانت چیست؟ | علت اصلی خیانت همسر چیست؟

فارغ از عوامل خطر فردی و عوامل خطر مرتبط با رابطه، برخی دلایل اصلی برای خیانت همسر وجود دارند که زیربنای بیشتر آن‌ها، برآورده نشدن نیازهاست. برخی از دلایل اصلی خیانت همسر در ادامه مطرح شده‌اند.

  • عدم رضایت: عدم رضایت جنسی یا عاطفی زوجین در ازدواج‌ها معمول است و اگر زوجین به پرورش رابطه اهمیت ندهند، رابطه می‌تواند از هم بپاشد.
  • احساس عدم قدردانی: عدم دریافت توجه کافی می‌تواند منجر به خیانت شود. برای مثال، هنگامی‌که هم زن و هم مرد، شاغل هستند و درعین‌حال مسئولیت کارهای خانه و بچه‌داری با زن است، خیانت می‌تواند احساس خودارزشمندی فرد را تایید کند.
  • عدم تعهد: مطالعات نشان می‌دهند افرادی که به روابط خود متعهد نیستند بیشتر احتمال دارد که به همسرشان خیانت کنند.
  • بی‌حوصلگی: برخی مردان و زنان ممکن است برای تجربه هیجان به دنبال عشق تازه‌ای باشند. آن‌ها معمولا این موضوع را درک نمی‌کنند که عشق در ازدواج پخته می‌شود.
  • تصویر بدنی یا بالا رفتن سن: مطمئنا بارها با مردان میانسالی روبرو شده‌اید که با دختران جوان ارتباط برقرار می‌کنند. ممکن است خیانت راهی برای این افراد باشد تا با بالا رفتن سن خود مقابله کنند. همچنین، آن‌ها ممکن است این ادعا را داشته باشند که همسرشان مانند قبل نیست و به خودش به اندازه کافی رسیدگی نمی‌کند.
  • انتقام: اگر همسر فرد قبلا خیانت کرده است ممکن است آن فرد برای انتقام، خودش نیز به همسرش خیانت کند.

دلایل ثانویه خیانت

علاوه بر دلایل اصلی خیانت که مطرح شد دلایل ثانویه‌ای نیز برای این مسئله مطرح شده است که در ادامه با آن‌ها آشنا می‌شوید.

  • اینترنت: این روزها داشتن رابطه به‌ویژه رابطه عاطفی بسیار آسان‌تر از گذشته شده است و شبکه‌های اجتماعی در این امر نقش پررنگی دارند. خیانت اینترنتی یکی از انواع خیانت همسر است که در فضای اینترنت اتفاق می‌افتد و می‌تواند در شرایطی رخ دهد که حتی دو نفر هرگز یکدیگر را ندیده‌اند.
  • فرصت: دوره‌های عدم حضور در خانه مثل ماموریت‌های کاری فرصت بیشتری برای خیانت فراهم می‌کنند. این امر باعث می‌شود که خطر کشف خیانت کاهش یابد و از سوی دیگر، ممکن است فرد احساس تنهایی کند و درنتیجه خیانت اتفاق بیفتد.
  • مرزهای ضعیف: افرادی که نه گفتن برایشان سخت است ممکن است در رابطه‌ای قرار بگیرند که آن را نمی‌خواسته‌اند.
  • پورنوگرافی: اگرچه نقش پورنوگرافی در خیانت همسر کمتر در نظر گرفته می‌شود اما این مسئله می‌تواند نقش بسیار مهمی در خیانت داشته باشد.

چطور با خیانت رفتار کنیم؟ | راه‌های برخورد با خیانت همسر

سوالی که پس از کشف خیانت برای بسیاری از افراد پیش می آید این است که بعد از خیانت همسر چه کنیم؟یا چطور با خیانت همسر کنار بیایم؟  فهمیدن این موضوع که همسرتان به شما خیانت کرده است می‌تواند ضربه‌ای بسیار مهلک باشد و ازدواج شما را به خطر بیندازد.

طبیعی است که در این شرایط بخواهید بدانید که چرا همسرتان به شما خیانت کرده است. بااین‌حال، علاوه بر تشخیص علت، آنچه اهمیت زیادی دارد احساساتی است که تجربه می‌کنید. از سوی دیگر، برخورد شما با خیانت همسر نیز بسیار مهم است. در ادامه با راه‌های برخورد با خیانت همسر آشنا می‌شوید.

احساسات خود را بپذیرید

وقتی متوجه خیانت زناشویی می‌شوید طبیعی است که احساساتی از قبیل شوک، ترس، درد، افسردگی و خشم را تجربه کنید. به‌احتمال‌زیاد، تأثیر خیانت و این احساسات تا مدت زیادی با شما خواهند بود و گذشتن از این درد زمان‌بر است.

از سوی دیگر، حتی اگر بخواهید همسرتان را ببخشید انتظار نداشته باشید که این احساسات از بین بروند. شما لازم است برای رابطه‌ای که قبلا با همسرتان داشته‌اید سوگواری کنید.

به دنبال انتقام نباشید

خیانت همسر می‌تواند موجب خشم شدیدی در شما شود. ممکن است در این شرایط بخواهید که با دوستانتان از همسر خود به‌شدت بدگویی کنید یا حتی با خیانت کردن از او انتقام بگیرید.

اگرچه ممکن است این کارها در کوتاه‌مدت به شما احساس رضایت بدهند اما در بلندمدت باعث می‌شوند که به‌جای بهبودی و حل مسئله بر روی خشم خود متمرکز بمانید. قبل از اینکه خانواده خود را در جریان خیانت قرار دهید در مورد آن فکر کنید. هیچکس نمی‌داند که در رابطه زناشویی دو نفر دقیقا چه می‌گذرد و بنابراین، ممکن است دوستان یا اعضای خانواده شما نتوانند به‌درستی شما را راهنمایی کنند.

سعی کنید از خودتان مراقبت کنید

ممکن است به دلیل استرسی که تجربه می‌کنید دچار حالت تهوع، اسهال، مشکلات خواب، عدم تمرکز، بی‌اشتهایی یا پرخوری شوید. بااین‌حال، سعی کنید پس از گذشت شوک اولیه، عادات سالم مثل ورزش کردن، رژیم غذایی متعادل، خوابیدن منظم و غیره را در پیش بگیرید.

از بازی سرزنش پرهیز کنید

با سرزنش خود، همسرتان یا شخص سوم، هیچ‌چیز عوض نمی‌شود و این کار تنها باعث اتلاف انرژی است. همچنین، سعی نکنید نقش قربانی را بازی کنید و در ترحم با خود غرق شوید. این امر بیشتر باعث می‌شود که احساس ناتوانی کنید.

کودکان را از مسئله دور نگه دارید

خیانت مسئله‌ای است که بین شما و همسرتان اتفاق افتاده است و ارتباطی با بچه‌ها ندارد. حتی اگر تصمیم گرفته‌اید از یکدیگر جدا شوید، در میان گذاشتن جزئیات علت این مسئله با کودکان موجب اضطراب و سردرگمی آن‌ها می‌شود.

مشاوره دریافت کنید

وقتی متوجه خیانت می‌شوید ممکن است این سوال را از خودتان بپرسید که خیانت همسر را چگونه فراموش کنیم؟ قبل از اینکه هرگونه تصمیمی در مورد بخشیدن خیانت همسر یا جدایی بگیرید بهتر است در این مورد مشاوره روانشناسی دریافت کنید.

فرد راهبر به شما کمک می‌کند که احساسات خود را ابراز کنید و حتی اگر در آخر تصمیم به جدایی گرفتید بدانید که همه تلاش خود را برای نجات ازدواج انجام داده‌اید.

اقدامات عملی انجام دهید

اگر احتمال می‌دهید که ازدواج شما به پایان خواهد رسید به اقدامات بعدی‌ای که لازم است انجام دهید فکر کنید. برای مثال، کجا می‌خواهید زندگی کنید، پول کافی برای رفع نیازهای ضروری خود را دارید یا نه و غیره. همچنین، در مورد وضعیت فرزندان خود فکر کنید. از سوی دیگر، از همسرتان بخواهید آزمایش بیماری‌های مقاربتی بدهد و خودتان نیز اگر بعد از خیانت، با او رابطه جنسی داشته‌اید تست بدهید.

درنهایت، ازدواج امری بسیار پیچیده است و دلایل احتمالی زیادی برای وقوع خیانت همسر وجود دارد. اگر متوجه خیانت همسرتان شده‌اید مهم است که احساسات خود را ابراز کنید و سعی کنید برای بهبود شرایط اقداماتی را انجام دهید.

لازم است بدانید اگر می‌خواهید همسرتان را ببخشید این امر زمان‌بر است. بنابراین، به خودتان وقت بدهید و برای هر تصمیمی که می‌خواهید بگیرید تا می‌توانید فکر کنید.

منابع:

psychologytoday.com

verywellmind.com

سوالات متداول

علائم خیانت همسر چیست؟

تلاش بیشتر فرد برای بهبود ظاهر خود، استفاده مخفیانه از تلفن همراه یا کامپیوتر، غیرقابل‌دسترس بودن او در برخی ساعات، هزینه‌های غیرقابل‌توجیه و کاهش، افزایش یا تغییر قابل‌توجه رابطه جنسی برخی از علائم خیانت همسر است.

چه عواملی در خیانت همسر نقش دارند؟

اعتیاد، سبک دلبستگی، سابقه خیانت و اعتیاد جنسی برخی از عوامل فردی موثر در خیانت همسر هستند و در میان عوامل خانوادگی نیز خشونت خانگی، مشکلات مالی، سازگاری کم میان زوجین و نبود تعامل می‌توانند در خیانت همسر نقش داشته باشند.

چگونه باید با خیانت همسر برخورد کرد؟

مهم است که در ابتدا احساسات خود را بپذیرید و روند سوگواری را طی کنید، سپس لازم است از خودتان مراقبت کنید، از بازی سرزنش اجتناب کنید و برای اقدامات بعدی مشاوره بگیرید.

65 Responses

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *