بیماری شهوترانی را میتوان بهعنوان انجام افراطی فعالیتهای جنسی، علیرغم تجربه پیامدهای منفی آن تعریف کرد. علاوه بر این، این بیماری بهجای اینکه رضایتبخش باشد ازنظر عاطفی بسیار ناراحتکننده است و میتواند با پیامدهای منفی متعددی همراه شود. برای مثال، سلامت و روابط فرد میتواند بهشدت تحت تاثیر قرار گیرد. در ادامه با این بیماری، علائم، علل و راههای درمان آن آشنا میشوید.
بیماری شهوترانی
بیماری شهوترانی به طرق مختلفی مطرح شده است. این بیماری بسیاری از مشخصههای اعتیاد جنسی را دارد و یکی از علائم بسیار مهم آن این است که فرد علیرغم پیامدهای منفیای که تجربه میکند، قادر به کنترل شهوت خود نیست.
درواقع در پاسخ به این سوال که این بیماری ادیکت چیست لازم است بگوییم برعکس فردی که میل جنسی سالمی دارد، شخصی که دچار بیماری شهوترانی است زمان نامتناسبی را مخفیانه صرف جستجوی محتواهای جنسی یا داشتن رابطه جنسی میکند.
افراد مبتلا به شهوترانی قادر نیستند رفتار خود را متوقف کنند مگر اینکه یک اتفاق مداخلهکننده برای آنها بیفتد. درنتیجه این مسئله، معمولا شغل و روابط شخصی فرد آسیب میبیند.
در برخی موارد اگر فرد نتواند میل جنسی خود را کنترل کند، ممکن است روابط جنسی پرخطر داشته باشد و در معرض ابتلا به بیماریهای مقاربتی قرار گیرد. این افراد معمولا از رابطه جنسی بهعنوان نوعی روش برای فرار از سایر مشکلات عاطفی و روانی، ازجمله اضطراب، استرس، افسردگی و انزوای اجتماعی استفاده میکنند.
ویژگیهای بیماری شهوترانی
در ارتباط با بیماری شهوترانی، چندین ویژگی مطرح شدهاند که در ادامه با آنها آشنا میشوید.
- زندگی فرد تحت تسلط رابطه جنسی است و فعالیتهای دیگر در زندگی او محدود شدهاند.
- فعالیتهای جنسی فرد نامناسب یا مخاطرهآمیز است.
- میل و اشتیاق شدید به رابطه جنسی معمولا همراه با احساس شرم، پشیمانی، اضطراب و افسردگی است.
- فرد هنگامیکه تنهاست به فعالیتهای جنسی دیگر مثل رابطه جنسی تلفنی، مشاهده محتواهای جنسی یا ارتباط جنسی اینترنتی میپردازد.
- فرد با چندین فرد مختلف رابطه جنسی دارد یا روابط جنسی خارج از ازدواج دارد.
- فرد وقتی تنهاست عادت به خودارضایی دارد.
درواقع، بیماری ادیکت شهوترانی شامل یک چرخه معیوب از روابط جنسی بیشازحد و عزتنفس پایین است. اگرچه رابطه جنسی با انسان یا تمایل جنسی به حیوانات میتواند برای فرد بهصورت کوتاهمدت، آرامش به همراه بیاورد اما با گذشت زمان، سلامت روان او بیشازپیش آسیب میبیند. فرد باوجوداینکه میداند رابطه جنسی افراطی چه آسیبهایی برای او دارد نمیتواند آن را متوقف کند.
مراحل بیماری شهوترانی
اگرچه هر مورد از انواع شهوترانی منحصربهفرد است اما این بیماری معمولا سیر قابل پیشبینیای دارد. این مراحل ممکن است بهصورت چرخهای اتفاق بیفتند یا مراحل بارها و بارها تکرار شوند. در ادامه با این مراحل بیشتر آشنا میشوید.
- دلمشغولی یا خیالپردازی: فرد دائما در مورد مسائل جنسی فکر میکند و در مورد موقعیتها و روابط جنسی خیالپردازی میکند.
- تشریفات: فرد روتینهای خاصی را ایجاد میکند که از طریق آنها برانگیختگی و شدت دلمشغولی او به رابطه جنسی افزایش مییابد. برای مثال، لباسهای خاصی میپوشد، ابزارهای جنسی را خریداری میکند، مواد مخدر مصرف میکند و غیره.
- اجبار یا عمل کردن: این مرحله از چرخه بیماری شهوترانی معمولا کوتاهترین مرحله است. اگرچه ممکن است فرد به ارگاسم برسد اما اغلب رضایت جنسی را تجربه نمیکند.
- پشیمانی یا ناامیدی: فرد احساسات منفی مختلفی ازجمله احساس گناه، شرم، اضطراب و نفرت از خود را تجربه میکند.
علل بیماری شهوترانی
مانند هر نوع اعتیاد دیگری، بیماری شهوترانی نیز میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. به نظر میرسد عوامل بیولوژیکی و روانشناختی در این بیماری نقش داشته باشند که در ادامه با عوامل شهوترانی و علل شهوت زیاد بیشتر آشنا میشوید.
علل بیولوژیکی
بیماری شهوترانی یکی از اعتیادهای رفتاری است که درنتیجه اختلال سیستم پاداش مغز به وجود میآید. این اختلال بهویژه در ناحیه تگمنتوم شکمی و آمیگدال مشاهده میشود. انجام مکرر یک رفتار میتواند نوساناتی را در سطح مواد شیمایی مغز ازجمله دوپامین ایجاد کند که این امر میتواند بر مرکز پاداش مغز تاثیر بگذارد و میل به انجام بیشتر رفتار را موجب شود.
درنتیجه، وقتی رفتار اعتیاد قطع میشود علائم ترک اعتیاد بروز پیدا میکنند. افرادی که قبلا در بخشی از این مکانیسم دچار آسیب شده باشند (مانند تولید بیشازحد دوپامین) بهاحتمالزیاد دچار اعتیاد رفتاری ازجمله بیماری شهوترانی میشوند.
عدم تعادل هورمونی نیز میتواند میل جنسی را تحت تاثیر قرار دهد. تستوسترون بهویژه با میل جنسی ارتباط زیادی دارد اما تستوسترون بیشازاندازه بهتنهایی بهعنوان عامل شهوترانی در نظر گرفته نمیشود.
لوب گیجگاهی یا پیشانی بخشی از مغز است که مسئول تنظیم میل جنسی محسوب میشود. افرادی که این بخش از مغزشان آسیب دیده است یا به بیماریای دچار هستند که بر این بخش مغز تاثیر میگذارد، بیشتر در معرض خطر ابتلا به اعتیاد رفتاری مثل اعتیاد جنسی هستند.
علل روانشناختی
دلایل روانشناختی بسیاری میتوانند در اعتیاد جنسی نقش داشته باشند. بسیاری از افراد از رابطه جنسی برای فرار از مشکلات زندگی استفاده میکنند. برای مثال، آنها میخواهند از غم و اندوه، تنهایی و سایر احساسات منفی خود رها شوند. این روش برخورد با مشکلات موجب میشود که آنها درنهایت به بیماری شهوترانی دچار شوند. عزتنفس پایین نیز میتواند در این بیماری نقش داشته باشد.
افرادی که به اضطراب، افسردگی، اختلال وسواس فکری عملی، اختلال یادگیری و سوءمصرف مواد دچار هستند بیشتر در معرض اختلال شهوترانی هستند. از سوی دیگر، افرادی که عزتنفس و اعتمادبهنفس پایینی دارند، در حفظ صمیمیت و ثبات روابط با مشکل مواجه هستند، دچار ناامنی هستند، نسبت به سرخوردگی تحمل کمی دارند و افرادی که دچار انحرافات جنسی ازجمله انحراف شهوت نسبت به اطفال و زنای با محارم هستند بیشتر احتمال دارد که دچار شهوترانی شوند.
پیامدهای بیماری شهوترانی
در ارتباط با آثار شهوترانی لازم است بدانید شهوترانی میتواند برای فرد خطرات متعددی به همراه داشته باشد و در برخی موارد منجر به عواقب منفی طولانیمدت شود. فردی که بیشازاندازه به فعالیتهای جنسی و خودارضایی میپردازد ممکن است برای این کار دچار احساس اجبار کند و این مسئله ازنظر روانی بهشدت برای او فرسایشی باشد.
درنتیجه، او ممکن است نتواند بر روی سایر فعالیتها ازجمله کار تمرکز کند. این مسئله میتواند عواقب مالی را نیز برای او به همراه داشته باشد. حفظ روابط عادی نیز برای این افراد دشوار است.
افرادی که دچار شهوترانی هستند ممکن است برایشان سخت باشد که دیگران را افرادی غیر از شرکای جنسی ببینند. انزوای اجتماعی و تنهایی معمولا از عوارض این بیماری هستند.
از سوی دیگر، ممکن است فرد بسته به ماهیت فعالیت جنسیای که انجام میدهد دچار آسیبهای جسمی و بیماری شود. همچنین، ممکن است در فعالیتهای مجرمانه شرکت کند. اعتیاد جنسی میتواند منجر به افسردگی، اضطراب و سوءمصرف مواد نیز بشود.
درمان بیماری شهوترانی
درمان بیماری شهوترانی میتواند بسیار سخت باشد زیرا افرادی که به آن مبتلا هستند معمولا افکار و رفتارهای جنسی خود را منطقی جلوه میدهند. آنها ممکن است بهکلی مشکل خود را انکار کنند.
راه های درمان شهوت رانی و روشهای درمانی مختلفی که در حال حاضر برای این مسئله وجود دارد با هدف کاهش مشکلات روانشناختی و کنترل شهوت و میل جنسی بیشازحد انجام میشوند. از سوی دیگر، در راهبری جنسی بر ایجاد عادات و روابط سالم نیز تاکید میشود.
ازآنجاییکه اعتیاد جنسی معمولا با اختلالات روانی مثل اضطراب، افسردگی و سوءمصرف مواد مخدر همراه است فرد باید برای این اختلالات نیز تحت درمان و مشاوره روانشناسی قرار گیرد. حمایت اعضای خانواده و دوستان نیز اهمیت بسیار زیادی دارد.
اگرچه اطرافیان فردی که دچار بیماری شهوترانی است ممکن است از او بسیار آزردهخاطر باشند اما حمایت و تشویق آنها نقش بسیار مهمی در بهبود شرایط و کم کردن شهوت فرد دارد.
درنهایت، افرادی که دچار بیماری شهوترانی هستند افکار جنسی مداومی را تجربه میکنند که این مسئله میتواند در کار، زندگی روزمره، روابط شخصی و تحصیل او تداخل ایجاد کند.
از سوی دیگر، فرد ممکن است دچار اضطراب، افسردگی، سوءمصرف مواد مخدر و طیف وسیعی از سایر مشکلات روانشناختی شود. علت این بیماری هنوز بهروشنی مشخص نشده است اما به نظر میرسد عوامل بیولوژیکی و روانشناختی در آن نقش داشته باشند. بااینحال، خبر خوب این است که بیماری شهوترانی قابلدرمان است و روشهای درمانی متعددی برای آن وجود دارد.
منابع:
https://www.medicalnewstoday.com/
سوالات متداول
نشانههای بیماری شهوترانی چیست؟
فردی که به این بیماری دچار است فعالیتهای مخاطرهآمیز جنسی دارد، علاوه بر اینکه به رابطه جنسی میل و اشتیاق شدیدی دارد احساس گناه، افسردگی و اضطراب را نیز تجربه میکند و وقتی تنهاست عادت به خودارضایی دارد.
چه عواملی باعث بیماری شهوترانی میشوند؟
علل بیماری شهوترانی به دو دسته بیولوژیکی و روانشناختی تقسیم میشوند که از میان علل بیولوژیکی میتوان به اختلال سیستم پاداش مغز و عدم تعادل هورمونی اشاره کرد. از سوی دیگر، فرار از احساسات منفی، اختلال یادگیری و سوءمصرف مواد نیز در این بیماری نقش دارند.
راههای درمان بیماری شهوترانی چیست؟
درمان بیماری شهوترانی شامل درمان سایر اختلالات روانشناختی فرد، کنترل افکار و رفتارهای جنسی او و از سوی دیگر، تشویق فرد به ایجاد عادات و روابط سالم است.
60 Responses
لطفا دیدگاه من رو پخش نکنید ممنونم
همسر من این مشکل رو داره و سالهاست که بابتش ضربه خوردیم و یک زندگی پراز جنگ و جدل رو داشتیم متاسفانه ایشون هیچوقت به فکر درمان نبودن و جاسات مشاوره رو بعد از دوسه جلسه ناتمام میذاشتن بار آخر که بعد از تصمیم قطعی من برای جدایی ….قرار شد آخرین فرصت رو بهش بدم درحینی که داشتیم تراپی میگرفتیم متوجه شدم بازهم خیانت کرده و ازخونه بیرونش کردم چون دیگه امیدی به تغییرش ندارم
اما حالا با وجود اینکه خیلی ضزبه خوردم حس عذاب وجدان پیدا کردم میدونم این زندگی دیگه قابل ادامه دادن نیست و اینقدر ویران شده که توان بازسازیش رو نداریم اما همش دارم فکر میکنم نکنه که من مقصر باشم و این عذاب وجدان راحتم نمیذاره چجوری باید بفهمم که مقصر بودم یا نه
حرف ندارید
درسته اطرافیانی که دچار بیماری شهوترانی است اما باید ما از آنها حمایت وتشویق کنیم تا باعث کم کردن شهوت فرد دارد.
مثل همیشه عالی
درسته دو علت داره یکی بیولوژیکی دوم روانشاختی
مرسی از مطلب جامعتون
هر چه سریعتر باید بیماری شهوترانی درمان بشه
محتوا درجه یک
به به بی نظیرید
واقعا جالب بود
مرسی از محتوای عالیتون
خیلی عالی👏👏
خیلی خوب و کاربردی بود
ممنون از توضیحاتتون
مقاله خیلی خوب و کاربردی ای بود
خیلی خوب و عالی بود
جزو بهترین مقاله هایی بود که خوندم
👏👏👏👏
ممنون از مقاله عالیتون
خیلی خوب بود
عالی بود واقعا
بهترینی
شهوترانی میتواند در کار، زندگی روزمره، روابط شخصی و تحصیل او تداخل ایجاد کند.
واقعا شهوت خیلی زیاد شده
من از تیم من حقیقی تشکر میکنم ک مقاله های مهمو در اختیار ما میزارن
من داری سعی میکنم شهوتم رو ترک کنم هرچند باعث خجالتم هست
در مقالهای که مطالعه کردم، به توضیحات دقیقی درباره بیماری شهوترانی یا ادیکت پرداخته شده است. این مقاله، به علم و تجربههای علمی برمیگردد و راهکارهای موثری را ارائه میدهد
مقالهای درباره بیماری شهوترانی یا ادیکت خواندم که به طور کامل به علل و راهکارهای مدیریت این بیماری پرداخته است. بسیار پربار و آموزنده بود
بیماری شهوترانی یا ادیکت یک مشکل جدی است، اما مقالهای که خواندم، به راهکارهای مفیدی برای درمان و کمک به افراد مبتلا ارائه میدهد
مقالهای خواندم که به علل و علائم بیماری شهوترانی یا ادیکت پرداخته است. این مقاله، به طور جامع و شفاف، اطلاعات مفیدی را در این زمینه ارائه میدهد
مقالهای درباره بیماری شهوترانی یا ادیکت را مطالعه کردم که به تأثیرات این بیماری بر زندگی فردی و روابط میپردازد. به واقعیتهای علمی و راهکارهای ارائه شده، میتوان اعتماد کرد
اختلال شهوترانی یا ادیکت یک موضوع مهم است که باید به آن توجه کنیم. مقالهای که خواندم، به وضوح نشان میدهد که با توانمندیهای درمانی و پشتیبانی مناسب، این بیماری قابل مدیریت است
این افراد زیادن
چقدر جالب بود
نمیدونم این شهوت چیه که همه جون آدمیزاد وابسه میشه بهش و بیمار شهوت خودش میشه امیدوارم که این مورد حداقل با دارو برطرف بشه
من تشکر میکنن از استاد قورچیان عزیز بابت مقاله خوبشون
چقدر وحشتناک و ناراحت کننده است که فرد نمیتونه از زندگی زناشوییش لذت ببره اونم به خاطر یه بیماری
این افراد واقعا زیادن
وای چقدر عالی بود ممنونم
اول میخوام تشکر کنم از تیم خوب من حقیقی و اقای قورچیان
دو اینکه در واقع شهوت اگر کنترل نشه و بنظرم اگر با علاقه هم تلفیق بشه کم کم اعتیاد آور میشه
واقعا چرا انقدر به فکر رابطه هستن
ممنونم از مقاله خوبتون
ممنونم از توضیحات خیلی خوبتون
ای بابا جقد بده اینطوری بودن .بهتره همچین ادمایی دوره استاد رو بگیرن تا درمان بشن
چقد موضوعات بدی توی توی جامعه هست .ولی خداروشکر دوره استاد قورچسان هس که به همچین ادم هایی کمک کنه
شما خیلی مقاله های خوبی میزارید .واقعن ممنونم ازتون که اطلاعات مارو زیاد میکنید نسبت به موضوعات جامعه
ای بابا جقده بده شوتترانی .ایاشلله هیشگی دچارش نشه
چقد بده این عادت🤦♀️من تا حالا چیزی دربارش نمیدونستم .مرسی که با مقاله خوبتون اطلاعات منو زیاد کردید
چه توضیحات خفنی ممنون
مرسی
خیلی جالبه وافعا شما چه در دورهها چه در مقالاتتون همه چیز رو خوب و عالی توضیح میدین
چه جالب بود این مقاله
خیلی مفید بودن سپاس
خیلی عالی بود مقالتون مرسی
شهوترانی یک بیماری واقعا دردناک تصورش رو بکنید ی آدمی که کل روز رو به این مسائل فکر بکنه یا در خال انجام یا در خال تصورشون باشع
حقیقت این است که شهوترانی یک بیماریه مثل سادیسم یا گرایشات کثیف دیگه که خیلیا ازشون به عنوان فانتزی یاد میکنند
سلام خدمت شما خیلی ممنون واقعا نکات جذابی در زمینه بیماری شهوترانی ایراد داشتین
سلام خسته نباشید اول میخوام تشکر کنم از تیم خوب من حقیقی و اقای قورچیان
دو اینکه در واقع شهوت اگر کنترل نشه و بنظرم اگر با علاقه هم تلفیق بشه کم کم اعتیاد آور میشه و میشه شهوتراتی که اول از همه دهن خود آدم رو سرویس میکنه
این افراد واقعا چقدر زیادننه فقط تو ایران بلکه جهان، اخه چرا بشر انقدر شهوت پرسته
مرسی از مقاله خوبتون
من جوونی هستم که شهوت زیادی داره، حتی دیدن این کلمه وجود من را با شهوت زیادی پر می کنه و چند سال است که همین مشکل رو دارم ، البته خوندن مطالب مربوط به شهوت سایت شما رو مدت هاست دنبال می کنم و من سعی می کنم ترک این عادت زشت رو ترک کنم و خدا رو شکر که پیشرفت کردم اما با دیدن متن شما این بار به طور جدی شروع کردم به ترک این عمل زشت قبل از این که نابود شم
مرسی از سایت خیلی خوبتون