موانع عشق ورزیدن در رابطه کدامند

موانع عشق ورزیدن در رابطه کدامند؟

می گفت: (در هر رابطه ای وارد می شوم با وجود اینکه تمایل به عشق ورزیدن دارم اما نمی توانم و مدتی هست که به دنبال این هستم که چرا؟، چه موانعی وجود دارد؟ چرا هر زمان که می خواهم عشق ورزی در رابطه را ابراز کنم خشم و ترس هایم بیشتر می شوند؟ و…)

در این مقاله قصد داریم به موانع عشق ورزیدن در رابطه بپردازیم.

سرفصل ها:

خستگی مزمن چگونه مانع عشق ورزیدن در رابطه می شود

بسیاری از ما بیشتر از آنچه می توانیم انجام دهیم بر عهده می گیریم. دیر یا زود، هنگامی که سعی می کنیم در زمانی کمتر و کمتر، بیشتر و بیشتر به دست آوریم، نتیجه ی آن خستگی مزمن است به عبارتی از تعادل خارج می شویم.

شاید در نگاه اول فکر کنیم که خستگی عامل مهمی در عشق ورزیدن نیست اما وقتی دقیق می شویم، می بینیم که توجه نکردن به این نشانه های خستگی، غافل شدن از خود و عدم مراقبت از خود است.

غفلت و عدم توجه به خود هم یکی از ویژگی های افراد هم وابسته است که خود مانعی جهت عشق ورزیدن سالم در رابطه ی عاطفی می شود.

ممکن است با خود بگویید، خب وقتی نسبت به خود غفلت می کنیم می توانیم به دیگری عشق بورزیم اما دقیقا مشکل همینجاست؛ تا زمانی که به خود عشق نورزیم و از خود غافل شویم به دیگری هم نمی توانیم عشق داشته باشیم.

 

خستگی مزمن چگونه مانع عشق ورزیدن در رابطه می شود

علایم و نشانه های خستگی مزمن به قرار زیر هستند

  •  کرختی
  •  حلقه ی سیاه زیر چشم ها
  •  حالت ماهیچه ای ضعیف
  •  رنگ پریدگی
  •  فقدان حرکت خودکار
  •  گرایش به کسالت و افسردگی
  •  ترس تنش و اضطراب
  •  کاهش همکاری
  •  پذیرش کم انتقادهای سازنده
  •  تحریک پذیری، بدخلقی های شدید
  •  حیطه ی توجه کاهش یافته
  •  ضعف حافظه ی کوتاه مدت
  •  کاهش میل جنسی
  •  بی خوابی، خسته بیدار شدن
  •  شکایات جسمانی، مثل سردرد یا کمر درد
  •  کاهش علاقه به بهداشت شخصی
  •  سوء مصرف مواد مخدر
  •  کاهش سلامتی و رضایت عمومی

یکی از موانع رضایت و عشق این است که همیشه احساس خستگی کنید

تکنیک نشانه های خستگی جهت عشق ورزیدن در رابطه ی عاطفی

از چه نشانه هایی از خستگی مزمن رنج می برید؟ آنها را شناسایی کنید و ببینید چه کاری لازم است در مورد آن انجام دهید؟ روش زندگی و عادات شخصی تان را مرور کنید. مراقبت از خود را تمرین کنید.

افسردگی مانعی دیگر در عشق ورزیدن رابطه ی عاطفی

افسردگی به توانایی عشق ورزیدن و مورد عشق بودن آسیب می زند و اغلب نادیده گرفته می شود.

بیشتر اشخاص آگاه نیستند که عدم توانایی در عشق ورزیدن و مورد عشق بودن، فقدان شور و هیجان جنسی یا عصبانیت مزمن، ممکن است نتیجه ی زیست شناختی بیماری افسردگی باشد. اصل مطلب این است که بیشتر اوقات افسردگی تشخیص داده نمی شود یا نادیده گرفته می شود.

تا حدودی همان قدر که افسرده بودن دردناک است، همسر یا شریک عاطفی فرد افسرده نیز از این اختلال رنج می برد. به نظر می رسد هر قدر هم تلاش می کنید صمیمی باشید و شور و هیجان سالم را تحریک کنید، ذره ای کارایی ندارد.

گاهی سخت است که تشخیص دهید چه زمانی شما یا کسی که دوستش دارید، افسرده است. همه ی افسردگی ها شبیه هم نیستند. آنها به گونه ای قابل ملاحظه از نظر شدت و طول مدت با هم تفاوت دارند. در حالی که نشانه های آن ممکن است متفاوت باشد، افسردگی همیشه به توانایی فرد در عشق ورزیدن آسیب می رساند.

نشانه های اولیه افسردگی عبارت است از بدبینی یا نگرش انتقادی، ظرفیت کاهش یافته برای عشق و محبت، کسالت، فقدان تمرکز، مشکل در تصمیم گیری، نادیده گرفتن ظاهر شخصی، عزت نفس پایین، برون ریزی های خشم، بی خوابی و احساس گناه افراطی.

افسردگی می تواند با قمار بازی وسواس گونه، اختلال در خوردن، سوء مصرف مواد مخدر و دامنه ی وسیعی از شکایت های بدنی همراه شود.

تکنیک رفع افسردگی در عشق ورزی رابطه ی عاطفی

آیا شما یا همسرتان به طور جدی افسرده بوده اید؟ شرایط و نشانه ها چه بودند؟

لازم است که افسردگی خود را شناسایی کنید و از آن فرار نکنید و نسبت به تاثیراتی که بر عشق ورزی می تواند بگذارد، آگاه شوید.

 یکی دیگر از موانع عشق ورزیدن در رابطه ی عاطفی

یکی دیگر از مانع عشق ورزیدن در رابطه ی عاطفی، الگوهای زندگی والدینتان است که بر زندگی عاشقانه ی بزرگسالی تاثیر می گذارد.

آیا زندگی زناشویی والدینتان، الگویی آرمانی از آنچه در ارتباط عاشقانه می خواهید هست؟ بیشتر اشخاص جواب منفی می دهند؛ آنها خواسته های بیشتری دارند. اما حقیقت این است که حالت زندگی مشترک والدینتان می تواند تاثیر نامحسوس مهمی بر کیفیت ارتباط عاشقانه تان بگذارد.

در اینجا برخی از علایم اخطار دهنده از کارهای ناتمام شما با والدینتان مطرح می شود. آیا هیچ یک از موارد زیر در مورد شما به کار می رود.

  •  بابت موضوعات کم اهمیت به شدت عصبانی می شوید و سپس از آنچه گفته اید پشیمانمی شوید.
  •  احساس می کنید طرد شده اید، مورد بی مهری قرار گرفته اید یا بی اهمیت جلوه داده شده اید.
  •  اشخاصی را که شما را دوست دارند مسخره می کنید یا اظهاراتی کینه جویانه مطرح می کنید.
  •  سوء مصرف مواد مخدر یا غذا دارید.
  •  از ترس بابت طرد شدن، عدم تایید یا رها شدن رنج می برید و دچار تله ی رهاشدگی هستید.
  •  قادر به برقراری ارتباط صمیمانه نیستید.
  •  از دوره ی کودکی تان پشیمان یا آزرده هستید.

برای کشف تاثیرات نامحسوس تربیت و پرورش تان بر زندگی عشقی بزرگسالی تان، این موارد را کشف کنید: آیا مایلید ازدواجی درست مانند ازدواج والدینتان داشته باشید؟ در چه مواردی شبیه پدر یا مادرتان هستید؟

در چه مواردی با آنها تفاوت دارید؟ مشاجرات و کشمکش قدرتی که در دوران کودکی شاهدش بودید، تا چه حد بر زندگی عشقی بزرگسالی تان تاثیر می گذارید؟ چطور با این الگوهای قدیمی و کشمکش های قدرت مواجه می شوید؟ نمونه های خاصی را مطرح کنید؟

 

 یکی دیگر از موانع عشق ورزیدن در رابطه ی عاطفی

موانع مهم عشق ورزیدن در رابطه ی عاطفی؛ رنجش، ترس و خشم

اهمیت روان شناختی کار در مورد آزردگی های دردناک را نمی توان کم اهمیت جلوه داد. عدم تخلیه و برون ریزی احساسات سرکوب شده ی رنجش و خشم باعث می شود که زندانی آنها باقی بمانیم.

هر قدر هم سعی کنیم آزردگی هایمان را توجیه کنیم یا باور داشته باشیم که گذشته را پذیرفته ایم، از آسیب های هیجانی و حتی بیماری جسمانی ناشی از شکست های عاطفی رنج می بریم.

وقتی کارهای ناتمامی با یکی از والدینتان دارید، ممکن است گه گاهی همان احساس گناه، رنجش، خشم، عصبانیت و فریب و انکاری را که در دوران کودکی داشتید، با همسرتان هم داشته باشید.

احساس رضایت در ارتباط عاشقانه تان به درمان موفقیت آمیز و یادگیری از آسیب های گذشته بستگی دارد. اگر مایل به انجام چنین کاری نیستید، ممکن است اختلاف های مشابهی در آینده آشکار شود.

نیازی نیست ارتباط خوب خودتان را رها کنید فقط برای اینکه همسرتان دوباره خاطرات دردناک یا نوارهای هیجانی قدیمی تان را تحریک می کند. برعکس، شما می توانید رنجش های حل نشده تان یا زخم های شفا نیافته ی خود را درمان کنید و ارتباط عاشقانه ای داشته باشید که به تجربه ی هیجانی اصلاح شده ای تبدیل شود.

نتیجه:
در این مقاله می توانیم به پاسخ این سوال مهم در رابطه ی عاطفی برسیم که؛ موانع عشق ورزی در رابطه کدامند؟

موانع عشق ورزیدن در رابطه عبارتند از؛

خستگی مزمن، افسردگی، الگوهای زندگی والدینتان و خشم، ترس و رنجش ها.

در واقع برایمان مشخص می شود که بعضی از موانع عمده کدامند و می توانیم به بررسی آنها در خود بپردازیم تا در نهایت بعد از شناسایی آنها درجهت حل کردن و برداشتن این موانع تلاش کنیم.

لازم به ذکر است که اینها تمام موانع عشق ورزیدن در رابطه نیستند اما قسمتی از موانعف می توانند باشند که شناخت و آگاهی به این موارد در رابطه به ما کمک می کنند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از

53 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ترانه مولایی
4 ماه قبل

زندگی با عشق قشنگه

ترانه مولایی
4 ماه قبل

بازم از این مقاله ها بزارید

ترانه مولایی
4 ماه قبل

جالب بود

ترانه مولایی
4 ماه قبل

موفق باشید عالی بود

ترانه مولایی
4 ماه قبل

تشکر میکنم از مجموعه من حقیقی که انقدر خوب توضیح میدن این مسائل رو