تضادی به نام برتری طلبی

تضادی به نام برتری طلبی

برتری طلبی :

یکی از تضادهای اساسی تمایلات برتری طلبانه است(تیپ برتری طلب). دراین تیپ شخصیتی که حامل تضادهای اساسی فرد است، فرد با خودش فکر می کند تمام مردم بر علیه او هستند.

 کینه توز و متخاصم هستند و در نهایت همه مسیر زندگی را مسیر جدال و مبارزه می داند اینکه جنگی در کار است و این افراد باید همیشه برنده میدان و پیروز باشند، جالب اینجاست اگر این افراد را از نزدیک دیده باشید و با آنها در معاشرت و ارتباط  باشید و یا حتی خودتان ویژگی های این تیپ را داشته باشید، قطعاً احساس کرده اید این روحیه جنگ جویی و برنده بودن درسراسر زندگی فرد در جریان است و گاهی با خشونت و پرخاشگری  سعی در اعمال قدرت و برتری طلبی خودش دارد و گاهی در اوج ادب و نزاکت ،  دوستی و خیرخواهی این قدرت را اعمال می کند و برسایرین تسلط پیدا می کند و کنترل گرایی خود را ادامه می دهند.

ویژگی ها و خصوصیت افراد برتری طلب

این تیپ بنا به ساختار و شرایط و اقتضای روحی اش طوری رفتار می کند که همیشه نماینده شخصیت قوی و والا باشد و هر آنچه را که نشانه ضعف او باشد نمی پذیرد و از آن متنفر است و سعی در پنهان و انکار آن می کند تا بتواند میل و نیاز درونی خود را به حاکمیت بردیگران، کنترل کردن و تسلط بر اطرافیان را داشته باشد.

از جمله خصوصیات بارز و اساسی دیگر این تیپ که؛ حامل تضادهای اساسی است ،احتیاج و نیاز شدید و مبرم به موفقیت، پرستیژ و کسب شهرت است .علت دیگر جلب تحسین و توجه از جانب دیگران است، در واقع نگاه این افراد در سراسر زندگی به این است که دیگران آنها را تایید کنند و موفق بدانند به همین خاطر برای دستیابی به این موقعیت ، جایگاه قدرت و تسلط بر دیگران عطش استثمارگری و سلطه بر  دیگران را دارند.

مقایسه  تیپ برتری طلب  با مهر طلبی ها

مهرطلب ها که در مقاله (🌟پشت نقاب مهرطلبی 🌟) مفصلاً آن را شرح دادیم کاملاً نقطه مقابل تیپ برتری طلب هستند مثلاً: بالعکس تیپ مهر طلب آمادگی و پتانسیل و میل و علاقه به مبارزه و جدال را دارند و همیشه اولین و بهترین راه حل برای رفع مشکلات خودشان را جنگیدن می دانند و باز هم بالعکس مهر طلب ها خشن، جسور و مبارز هستند و بی علاقگی را به دیگران اظهار می کنند  به گونه ای می گویند: به جای اینکه به فکر دیگران باشم هر کس مسئول کار خودش است.

 

این افراد همیشه مشغول رقابت و مسابقه دادن برای دستیابی به شرایط برد برد هستند و حتی در کارکردن و هر انتخابی در زندگی تمایل دارند قدرت، کاردان بودن، باهوش بودن خود را به مضنه ظهور بگذارند در واقع این افراد هیچ گاه حضور در لحظه حال را احساس نمی کنند و همیشه از اضطراب  و حرص و طمع درونی رنج می برند و هیچ طعم لذت واقعی را نمی چشند و قادر به انجام و اتمام و حتی شروع بسیاری از کارها و پروژه های خودشان برای رشد و تحول خود نیستند زیرا ترس از باختن، از دست دادن جایگاه و مقام کنترل و…. رادارند.

 

 

نقطه ضعف برتری طلب ها چیست؟

یکی از نقاط ضعف بزرگ و اساسی که این تیپ شخصیتی از آن رنج می برد و در عین حال قادر به انجام آن نیست عدم توانایی این گروه در مباحث عاطفی و احساسی و در حیطه عشق و پذیرش، دوست داشتن دیگران است زیرا این افراد همیشه عادت کرده اند به خودشان فکر کنند، همیشه چهره و وجهه مغرور خود را نشان داده اند  و حس همدلی، پذیرش، درک متقابل در این افراد بسیار کم است.

📝نتیجه گیری:

در آخر برای جمع بندی لازم است به قیاس میان مهرطلب ها و برتری طلب ها بپردازیم تا ویژگیهای هر تیپ را به روشنی بیشتر درک کنیم؛

و اما وجه اشتراک این دو تیپ شخصیتی (مهر طلب در مقابل برتری طلب) چیست؟

جالب این جا است که همه تمایلات، احساسات و اعتقادات این دو گروه به شکل زور و اجبار  یک بی تفاوتی و خنثی بودن، جعلی و غیرواقعی و بدون اصالت است یعنی چه یک مهرطلب و چه  یک برتری طلب هر دو مایل نیستند خود را مطیع و تسلیم نمایند و هر دو به خاطر تمایلات درونی که دارند وادار به استفاده از یک سری از تکنیک ها و شیوه های رفتاری می شوند که برای رفع نیازهایشان یکی به شکل مطیع ناراضی و یکی به شکل عصیان گر ناراضی به جهت  دستیابی به تمایلاتشان   ادامه می دهند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از

2 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
mina fakhari
3 سال قبل

ممنون خیلی خوب بود

Yalda
3 سال قبل

سپاس از رحماتتون