اعتیاد به شهوت یا اعتیاد جنسی

اعتیاد به شهوت یا اعتیاد جنسی:
وقتی می گوییم فردی اعتیاد دارد یا معتاد است معمولاً سوالی که پس از آن پیش می آید این است که، معتاد به چه چیزی یا اعتیاد به چه موادی؟؟؟؟؟؟؟
همان طور که در مقالات هم وابستگی عنوان شده است، اعتیاد و وابستگی می تواند شامل مصرف مواد شیمیایی خاصی نباشد و در جنبه های پنهان تری خود را نشان دهد به عبارتی بحث اعتیاد، گسترده تر از آن چیزی است که در اذهان ما گنجانده شده است.
یکی از انواع اعتیاد، اعتیاد جنسی است. در نگاه اول به نظر می رسد، معتاد جنسی فردی است که کارهای نابهنجار را به طور خیلی بارز و آشکار انجام می دهد اما اگر عمیق شویم درمی یابیم به این صورت نیست….
اعتیاد به شهوت چیست؟
معتاد جنسی کیست؟
شهوت برای یک معتاد جنسی، حکم چه چیز را دارد؟ و…..
در این مقاله بر آن هستیم برای شناخت و آگاهی بیشتر بر شهوت به مسئله ی اعتیاد جنسی بپردازیم.
برای گوش دادن به این مقاله کلیک کنید |
جنبه های عمومی اعتیاد
سه جنبه ی عمومی اعتیاد که مشخص کننده ی انواع اعتیاد هستند عبارتند از؛
- ✨ناگیرایی
- ✨تلاش برای ترک
- ✨خماری
اگر فردی یکی از این سه پدیده را در زمینه هایی از زندگی تجربه کرده باشد، عموماً به عنوان یک معتاد شناخته می شود.
وقتی که این معیارها را در مورد اعتیاد جنسی به کار می گیریم، تشخیص می دهیم که به شهوت، سکس، روابط جنسی و یا گونه های متفاوتی از اینها معتاد هستیم.
✨ناگیرایی(Tolerance): واژه ی ((ناگیرایی)) اشاره دارد به گرایش فرد برای مصرف کردن مقدار بیشتری از دارو یا فعالیت اعتیادگونه خود.
در این روند، فرد از مصرف، لذت کمتری می برد و در نتیجه برای حفظ تأثیر دلخواه و تجربه ی دوباره ی لذت آن، نیاز به افزایش میزان دارو و یا افزایش میزان فعالیت اعتیادگونه دارد.
در مورد اعتیاد به چیزی غیر از مواد مخدر، ((ناگیرایی)) به معنای افزایش میزان نیاز به اشتغال فکری، تعاملات و فعالیت های اعتیادگونه است که البته با اثرات کمتر و کمترِ این عوامل همراه می باشد. به طور خلاصه هر چه بیشتر به داروها پناه برده شود، لذت و رضایت کمتری کسب می شود.
وقتی می بینیم که چگونه شهوت و فعالیت های جنسی در طی سالیان، روند تصاعدی را طی کرده است، متوجه می شویم که چگونه این موارد درباره ی ما صدق می کند و اینکه چگونه مرزها یکی پس از دیگری در فکر و رفتارمان شکسته می شود.
به عنوان مثال فردی که بر اساس شهوت عمل می کند و یک معتاد جنسی است، در ابتدا خیال پردازی های اولیه توأم با خودارضائی های تفننی برایش کافی است ولی به تدریج به جستجوی نمونه های قوی تر و مؤثرتر می پردازد و اگر به تصاویر وابسته باشد، به تدریج خود را در حال جستجوی تصاویر هرزه تر می یابد.
اگر اعتیاد جنسی و مصرف شهوت با یک قرار عاشقانه شروع شود، کار به روابط بی بند و بار بیشتری کشیده می شود.
به عبارتی هر چه بیشتر در اعتیاد جنسی و شهوت غرق شویم، به مقدار بیشتر و بیشتری از دارو نیازمندیم.
✨تلاش برای ترک(Abstinence): اصطلاح ((تلاش برای ترک)) اشاره به پدیده ای دارد که در آن، معتاد، به نوعی برای قطع استفاده از ماده یا فعالیت اعتیادگونه تلاش می کند. شاید بهتر باشد نام این پدیده را ((اقدام به ترک)) بنامیم.
ندایی در درون فرد معتاد جنسی، فریاد می کند که باید متوقف شوی.
مدام به خود می گوید که باید استفاده ازشهوت و رفتار اعتیادگونه ترک شود. هر بار که شهوت رانی انجام می شود، فرد تصمیم
می گیرد ترک کند.
✨خماری(Withdrawal): اصطلاح ((خماری)) اشاره دارد به نشانه هایی که یک معتاد در زمان محرومیت از دارو یا فعالیت اعتیادگونه، ممکن است تجربه کند. چنین نشانه هایی می تواند جسمی، احساسی و یا هر دو باشد. این نشانه ها باعث فروافتادن به دام این باور غلط می شوند که ما باید حتما رابطه ی جنسی و مصرف شهوت داشته باشیم.
در حقیقت، معتاد جنسی هیچ تفاوتی با یک معتاد به مواد مخدر ندارد که احساس می کند بدون مصرف مُسَکِنش می میرد و صحت نداشتن این باور، کاملاً مشخص است. در واقع غذا ندادن به گرسنگی جنسی، ما را نمی کشد.
وقتی یک معتاد جنسی تصمیم می گیرد، شهوت را مصرف نکند و به اصطلاح پا به دوران پاکی می گذارد، روزهای اول برایش به شکل یک شوک است که در آن حالت، کل وجودش، آرام آرام از یک زخم خودساخته ی عاطفی بهبود پیدا می کند.
هوشیاری برای فرد شهوت ران شامل یک شیوه جدید و ناآشنای زندگی است، درست مثل اینکه بدون آشنایی با زبان و آداب یک کشور خارجی در آن کشور رانندگی کنیم.
هوشیاری یک سفر درونی کاملاً جدید است. بدون پناه بردن به داروی مصرفی، آنچه را که حقیقتاً در درون ما می گذرد، احساس می کنیم. برای هماهنگ شدن و تطبیق با این تغییرات، احتیاج به گذشت زمان است.
در این مسیر همسفر شدن با دیگر دوستانی که درد مشترک دارند، ترس از علائم قطع دارو را ازبین می برد. ما می بینیم کسانی که قبل از ما این مسیر را طی کرده اند، به این درک رسیده اند که روابط جنسی و مصرف کردن شهوت اختیاری است البته زمانی که آنها شهوت و انتظاراتشان از روابط جنسی را تسلیم کرده باشند.
افراد متأهل هم می توانند دوره های بهبودی و پاکی ازشهوت را تجربه کنند، شاید در نگاه اول به نظر برسد افراد متأهل شهوت رانی نمی کنند در صورتی که این مسئله درست نیست و افراد متأهل هم شامل این شرایط می شوند. بله زندگی بدون شهوت امکان دارد! و حتی بدون روابط جنسی!
روند اعتیاد شامل دامنه ی کاملی از اعمال پراکنده ی دوره ای یا پیوسته است که البته بعضی از اوقات، این دامنه از اعمال به صورت هم زمان برای یک فرد اتفاق می افتد.
نتیجه:
یکی از راه های تمرین عشق آگاهانه، شناسایی شهوت و کارکرد آن در خود است پس اگر می خواهیم به خودآگاهی در رابطه با انواع اعتیاد در خود برسیم و مصرف شهوت و اعتیاد جنسی را در خود شناسایی کنیم لازم است سه جنبه از اعتیاد را بررسی کنیم که عبارتند از؛
ناگیرایی، تلاش برای ترک و خماری.
در بررسی این سه جنبه در می یابیم چه میزان به شهوت اعتیاد داریم، چگونه اعتیاد پیدا کرده ایم و چگونه اعتیاد جنسی در حال کار کردن است و همچنین بررسی این سه جنبه کمک می کند اگر در حال انکار شهوت در خود هستیم، از مرحله ی انکار به پذیرش برسیم و برای بهبودی خود دست به کار شویم.
[ps2id id=’1′ target=”/]
در پایان حتما دیدگاه خود را در انتهای نوشته برای ما بنویسید. با تشکر.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
5 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با درود بیکران خدمت شما اساتید گرامی من به عنوان یک شخص متاهل کاملا به حرف های این مقاله ایمان دارم در مورد خود ارضایی که در گیرش میشی حتی پس از ازدواج هم ممکن هست که باشه و جالب اینجاست که من فکر میکردم وقتی متاهل هستی اجازه داری به انواع مختلف برای رسیدن به ارگاسم اقدام کنی ولی با مطالعه این مقاله و فایلهای مختلف متوجه شدم که این کارم بنوعی خود ارضایی محسوب میشه فقط شکلش عوض شده وگرنه مشکل سر جاش باقیه وخدا رو شکر به این آگاهی رسیدم که به چه صورت باید عمل کنم بازم ممنونم بابت آگاهی بخشیتون
خب اگه اینجوریه که وقتی تو رابطه عاشقانه واقعی هستیم هم باید حد و مرز بذاریم واسش؟ سخته واسم درکش چون در رابطه های عاشقانه بسیار این ارتباط جنسی موثره
سلام خدمت شما برای درک این موضوع حتما بسته راهبری نیروی جنسی رو تهیه بفرمایید.
چرا انسان های بزرگ با درجات بالای معنویت چیزی در این مورد نگفتن که مسائل جنسی جزو نیازهای اصلی و اصول نیست؟
.
مثل مولانا یا اینهمه آدم معنوی که بودن و اساتید معنویت و قانون جذب و خودشناسی
.
اولین نفری که چنین حرف هایی داره میزنه شمایید
چه قدر جالب بود که شهوت و اعتیاد جنسی از اون چیزی که فکر می کردم خیلی فراتر و درونی تر بود و همینش سخته.